Рівне:

Створення та просування сайтів

Власники депозитів поповнили державний бюджет на понад 9 мільйонів гривень

Рівненська область 26-кві, 2016, 11:349 prov 1 889
З початку року з відсотків за депозитами вкладників банків та фінустанов платниками Рівного до бюджету сплачено понад 9,1 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб. Банківські установи, які здійснюють діяльність в обласному центрі і залучають кошти громадян, виступають податковими агентами, відтак самостійно утримують з нарахованих пасивних доходів ПДФО та перераховують до бюджету суми нарахованого з процентів податку. Отож, рівнянам, котрі мають депозити в банках, не варто хвилюватися щодо сплати податку, оскільки нарахування і сплата ПДФО з відсотків – турбота банку.
ДПІ у м. Рівному нагадує, що розміщення коштів на депозитному рахунку, як і решта пасивних доходів, підлягають оподаткуванню. Вони включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку. Термін «пасивні доходи» означає, зокрема, доходи у вигляді процентів на депозитний (вкладний) банківський рахунок.
Відповідно до статті 14 Податкового кодексу проценти — це дохід, який сплачується (нараховується) позичальником на користь кредитора як плата за використання залучених на визначений або невизначений строк коштів або майна.
До процентів включається платіж за використання коштів, залучених у депозит.
Особливості нарахування (виплати) та оподаткування доходів у вигляді процентів визначено пунктом 170.4 статті 170 Податкового кодексу.
До набрання чинності Законом України від 24 грудня 2015 року N 909-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» ставка податку для пасивних доходів, у тому числі нарахованих у вигляді процентів, становила 20 %. При цьому Законом N 909 з 1 січня 2016 року ставку податку на доходи фізичних осіб для пасивних доходів встановлено в розмірі 18 %.
Також зазначені доходи є об’єктом оподаткування військовим збором за ставкою 1,5 %.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору