Рівне:

Створення та просування сайтів

Україні пророкують грошовий голод

Україна і світ 15-травня, 2008, 13:089 prov 1 120
– Зростання інфляції, збільшення соціальних виплат, спроби боротьби з інфляцією через концентрацію коштів на казначейських рахунках, обмеження банківських кредитів – це загрози. З погляду економіки існує колосальна загроза, яка вже починає відчуватися, зважаючи на статистику і скарги на обмеження кредитування комбанками – у країні починає відчуватися грошовий голод, – сказав він.
На його думку, для економіки це дуже небезпечно, тому що Україна тільки почала ставати на шлях модернізації, їй ще потрібно підготуватися, накопичити необхідні ресурси. Для цього, у свою чергу, потрібні високі темпи економічного зростання.
– Ми не Євросоюз і не США, де можуть, грубо кажучи, вибудовувати свою політику при зростанні 0,5%-1%. У нас це неможливо, оскільки величезних інвестицій вимагають усі галузі – від доріг, комунального господарства і т.д. Український рецепт модернізації – це прискорення економічного зростання, – зауважив експерт.
Рубан додав, що для “недостатньо модернізованої економіки зі значними структурними перекосами подібний грошовий голод загрожує економічним спадом.
– Для України 2% зростання ВВП – це поразка, – сказав він.
Експерт вважає також, що тільки збереження зростання економіки на рівні 6-7% дозволить країні сподіватися на швидку інтеграцію в Євросоюз.
Як повідомлялося, у квітні 2008 року споживчі ціни в Україні підвищилися на 3,1%.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору