Рівне:

Створення та просування сайтів

Влада та громадськість Рівненщини прагнуть спрямувати кошти від перевиконання збору митних платежів на ремонт доріг

Рівненська область 04-лип, 2016, 12:169 prov 736
Таким був висновок робочої зустрічі рівненських митників, влади та громадськості області з приводу експерименту по спрямуванню на ремонт доріг 50 відсотків суми перевиконання індикативних показників надходжень митних платежів.
Перший заступник начальника Рівненської митниці ДФС Олег Павлюк довів до відома присутніх загальні показники роботи митниці та акцентував увагу представників бізнесу, влади та громадськості, що значне перевиконання митних платежів дозволяє включити Рівненську область в перелік областей, задіяних в експерименті. Ми порушуємо дане питання перед народними депутатами від Рівненщини, облдержадміністрацією. Залучили громадські організації, насамперед, Асоціацію платників податків, щоб спільними зусиллями з платниками податків Рівненщини домогтися спрямування половини коштів від перевиконання збору митних платежів на будівництво регіональних доріг.
Підтримав пропозицію митників Біляк Л.В., перший заступник директора Департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА: «Будемо дуже вдячні, якщо в рамках проекту АППУ щодо ефективності використання коштів платників податків територіальне відділення асоціації долучиться до вирішення даного питання. Це вкрай важлива для нашої області проблема. Адже Державним бюджетом на 2016 рік на ремонт та реконструкцію доріг загального користування Рівненщини передбачено лише 10% від річної потреби необхідних коштів. Буквально вчора голова Рівненської облдержадміністрації був у прем’єр-міністра з проханням включити Рівненську область до переліку областей, що беруть участь у експерименті зі спрямування половини коштів від перевиконання збору митних платежів на будівництво регіональних доріг. Якби Рівненська область увійшла до переліку областей, де проводиться експеримент, то лише за підсумками поточного року на вказані цілі в області було б додатково спрямовано 171,3 млн.грн., що на третину перевищує річний обсяг бюджетних асигнувань, виділених на ці цілі».
Года М.А, голова Ради ТВ АППУ в області повідомив присутніх, що в цьому році територіальне відділення Асоціації платників податків України активно долучилося до зусиль громадських організацій, депутатського корпусу, облдержадміністрації спрямувати половину коштів від перевиконання збору митних платежів на будівництво регіональних доріг.
Територіальне відділення АППУ в Рівненській області направило до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України звернення про поширення на Рівненську область даного експерименту. За інформацією отриманою від Міністерства фінансів звернення прийнято до розгляду. Остаточне рішення буде прийнято після того, як «експеримент дасть свої позитивні результати в частині зростання надходжень податків і зборів до Державного бюджету та фактичному поліпшенню соціальної інфраструктури – поточному ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення».
Учасниками робочої зустрічі вирішено повторно звернутися до народних депутатів та Асоціації платників податків України з пропозицією ініціювати перед міжфракційним об’єднанням «За справедливі податки» включення Рівненської області до переліку регіонів, передбачених Законом України від 03.09.2015 року № 666-VIII.
Факт значного перевиконання Рівненською митницею індикативних показників допоможе народним обранцям та громадськості домогтися цього разу додаткових коштів для ремонту доріг.
ГУ ДФС у Рівненській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору