Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 07-кві, 2005, 13:279 prov 1 482
Пенсійний фонд розпочав перерахунок пенсій для громадян, які втратили працездатність
Пенсійний фонд України розпочав перерахунок пенсій, виходячи із встановленого мінімального прожиткового рівня для громадян, які втратили працездатність, – 332 грн.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі Фонду. При цьому в повідомленні зазначається, що виплата різниці в пенсіях до і після перерахунку проводитиметься впродовж кількох місяців. Так, з квітня пенсія виплачуватиметься вже з урахуванням перерахунку. Також у квітні буде проведено виплату різниці за січень. Виплата різниці за лютий здійснюватиметься впродовж травня, а різницю за березень буде виплачено впродовж червня. Довідка УНІАН. Збільшення розмірів пенсій до 332 грн. передбачено прийнятим 25 березня ц.р. Законом України “Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2005 рік” і деяких інших законодавчих актів”.

Катерина Ющенко і Лора Буш знайшли спільну мову
Дружина Президента України Віктора ЮЩЕНКА Катерина ЮЩЕНКО і дружина Президента США Джорджа БУША Лора БУШ обговорили бачення ролі першої леді держави. Як повідомили УНІАН у прес-службі Президента України, вони зустрілися 5 квітня у Вашингтоні у рамках візиту до США Президента України. К.ЮЩЕНКО сказала, що хоче зосередитися на підтримці освіти та медицини, в першу чергу дитячої. Її турбує низький рівень медичного обслуговування в Україні, через що тяжкохворих дітей, наприклад, Настю ОВЧАР, доводиться лікувати за кордоном. (Йдеться про 5-річну харків’янку, яка отримала значні опіки, виносячи з палаючою оселі свою молодшу сестру). Л.Буш зізналася, що її зворушила мужність цієї дівчинки. За словами Л.Буш, вона захоплена Помаранчевою революцією та почуттям волі українців. У США Катерина Ющенко також має намір зустрітися з представниками громадських організацій, які хочуть допомагати Україні в галузі гуманітарних проектів. Таких організацій налічується близько 200.

В Україні будуть продавати м’ясо за зниженими цінами
Уряд України доручив Держкомітету з матеріального резерву, Міністерству фінансів, Міністерству економіки і компанії “Укркоопспілка” створити систему роздрібного продажу м’яса за зниженими цінами.

Кабінет Міністрів, вивчив питання ціноутворення на свинину і яловичину і дійшов висновку, що роздрібні ціни на м’ясо є занадто завищеними і перевищують у кілька разів оптові ціни, що, за словами Тимошенко, свідчить про монополізацію роздрібного ринку м’яса.

Кабмін доручив Держкомрезерву на гроші, що виділяє Мінфін, купувати свинину і яловичину на спеціальних аукціонах за ціною в межах 11-12 гривень за кілограм. Після цього “Укркоопспілка” буде одержувати від Держкомрезерву м’ясо і реалізовувати через свою торговельну мережу у всій Україні.

Юлія Тимошенко сказала, що роздрібна ціна, за якою населення зможе купувати м’ясо, складе близько 16-17 гривень за кілограм.
За її словами, система продажу яловичини, таким чином може бути налагоджена через 1-1,5 тижні, свинини – через 3-3,5 тижні. Прем’єр припустила, що таким чином кінцева ціна м’яса в Україні буде істотно знижена. “Саме такими методами ми зможемо повернути ціни на м’ясо до нормального рівня”, – сказала Тимошенко, додавши, що подібна система реалізації м’яса буде працювати постійно.

Ющенко поїде на похорони Папи Римського
Президент України Віктор Ющенко планує вшанувати пам’ять Папи Римського Іоанна Павла ІІ та очолити українську делегацію, яка поїде до Ватикану, щоб попрощатися з Понтифіком.

Як повідомили у прес-службі Президента України, про це поінформувала прес-секретар В.Ющенка Ірина Геращенко. У день похорону Папи В.Ющенко планує оголосити в Україні жалобу, аби разом з усіма католиками та вірними інших конфесій вшанувати пам’ять людини, яка так багато зробила для захисту миру в усьому світі. У даний час В.Ющенко перебуває з робочим візитом у США і повернеться до України 7 квітня. Як повідомляв УНІАН, Папа Римський Іоанн Павло ІІ помер від септичного шоку і серцево-судинного колапсу 2 квітня на 85-у році життя. Його похорон заплановано на п’ятницю, 8 квітня.

А у Кракові на кладовищі перед могилою батьків і брата Папи Римського Івана Павла Другого запалено тисячі свічок. Міська влада Кракова ухвалила поставити на кладовищі почесну варту. Мешканці Кракова і довколишніх місць приходять, щоб ушанувати пам’ять свого великого співвітчизника, приносять живі квіти і свічки.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору