Рівне:

Створення та просування сайтів

Вважали безнадійними пацієнтів, яких врятував сарненський пасічник

Суспільство 14-кві, 2005, 13:489 prov 4 274
– Двадцять років тому я дуже серйозно занедужав, – пригадує Данило, – до яких тільки лікарів не звертався, які тільки ліки на собі не випробував. Лікарі ніяк не могли встановити, що за хвороба у мене, від якої за місяць схуд на 18 кілограмів! Я був схожий тоді на живий скелет. Усвідомлюючи, що потрібно десь шукати порятунок, почав вивчати літературу з апітерапії. Неймовірно, але за тиждень лікування прополісом, став на ноги. З тих пір почав детально вивчати цю науку і зрозумів, що сучасна медицина зовсім мало приділяє уваги цій галузі. Адже бджола летить на лікарську рослину, черпаючи цілющу силу від природи, як результат, продукти бджільництва містять у собі величенний запас вітамінів і мікроелементів. До речі, апітерапія майже зовсім не має протипоказань.

Для підтвердження своєї унікальної методики Данило Шабак робить фото пацієнтів на момент звертання до нього і після одужання. Результати лікування приголомшуючі.

– Ось цьому хворому з тяжким опіком рук загрожувала ампутація, проте пролікувавшись упродовж двох місяців, він уникнув не лише ампутації, йому навіть не довелося робити пересадку шкіри, – говорить Данило Шабак, демонструючи фото пацієнта. Василь Кошмак із села Велике Вербче, що на Сарненщині, звернувся до Данила після консультації рівненських фахівців. У нього був опік третього ступеня і його готували до пересадки шкіри. Проте за місяць лікування прополісом обпечена шкіра повністю відновилася. Сарненчанка Надія Фесовець опеклася полум’ям від газової плити. У жінки постраждало обличчя, руки, груди. Площа опіків була більше 20%, ступінь була найтяжча – третя А, третя Б і четверта. …Через два місяці жінка пішла додому… Володимир Тишковець звернувся до Данила від розпачу. Площа опіків була більше 50%, тіло обвуглене. Через тиждень після лікування, рани очистилися, почала регенеруватися шкіра. Через три місяці чоловік був зовсім здоровий.

Для більшості населення, яке не може похвалитися особливими статками, Данило є ледве не останньою надією, оскільки грошей за лікування не бере. А тих, хто приїздить здалеку навіть селить у себе в літній кухні, що переобладнав під міні-лікарню, і разом із дружиною доглядає за ними.

– Діагнозів, як правило, не встановлюю, – говорить Данило Шабак, – оскільки в мене немає медичної освіти. Хоча ступінь і площу опіку визначаю не гірше дипломованого лікаря. Здебільшого до мене звертаються люди, яких направляють на пересадку шкіри чи ампутацію, також звертаються з тяжкозаживаючими опіками. До речі, лікування четвертого ступеня опіків традиційна медицина взагалі не розглядає без оперативного втручання.

Що цікаво, пацієнти Данила Шабака не лише уникають пересадки шкіри, а й в них не залишається рубців. І ще один секрет унікальної методики: під час щоденних перев’язок люди не відчувають болю, при тому, що ніяких знеболюючих препаратів Данило Шабак не застосовує. Крім опіків, пан Данило лікує й безліч шкірних хвороб, виразки шлунка і дванадцятипалої кишки, гінекологічні захворювання, анемії.

Дуже часто привозять до Шабака маленьких пацієнтів. Адже не у всіх батьків є можливість оплатити дороге лікування в опікових центрах. Почувши про диво-лікаря, тікають пацієнти з опікових відділень до нього. Багато лікарів визнають метод Шабака, навіть направляють до нього пацієнтів. Проте є й такі, що вважають його шарлатаном. Але незважаючи на розбіжності думок, число пацієнтів Данила Шабака не зменшується.

Допомагає чоловіку доглядати за пацієнтами дружина Марія. У подружжя зовсім немає вільного часу, адже в будь-який момент у будинок може постукати той, хто потребує допомоги. А ще Шабаки виховують п’ятьох дітей, молодшій донечці ще й року не виповнилося. Старша дівчинка, восьмирічна Люда, – прийомна донька. Кілька років назад через нещасний випадок загинула старша донька Данила і Марії. Тоді родина вирішила усиновити дівчинку-сироту, однолітку загиблої.

Незважаючи на повну відсутність вільного часу, Данило все одно знаходить момент для читання книг, відвідування зборів віруючих, роботи по господарству. Він вільно володіє англійською мовою, яку вивчив ще за шкільною партою. А ще є в Данила Шабака заповітна мрія – створення лікувального центру апітерапії, де можна було б прийняти набагато більше пацієнтів, ніж удома, де б поряд працювали і представники офіційної медицини. А для того, щоб втілити у життя цю мрію, потрібно запатентувати метод лікування. Данило Шабак чекає офіційної відповіді Міністерства охорони здоров’я, куди нещодавно подав документи про свій метод лікування.

Вікторія ЛЕВЧУК,
Сарни.
Схожі новини
Коментарі - всього 3

костянтин 06-лют, 21:52

Шановний пане Данило! мене дуже зацікавило Вавше повідомлення. прошу дати Вашу адресу для переписки. З повагою кандидат медичних наук Костянтин Чурпій

Лукінов Костянтин 19-лют, 13:31

Шановний пане Даноло! У моєї похресниці (7 клас) серйозне шкіряне захворювання. Лікарі поки-що розводять руками. Як з вами зв'язатися, чи куди приїхати до вас на консультацію, щоб взнати, чи таке лікування вам під силу.

Станислав 21-лют, 20:02

Хочу помочь крёстнику напишите пожалуйста свои координаты
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору