Рівне:

Створення та просування сайтів

Червоній налаштований на радикальні кроки

Актуально 14-кві, 2005, 13:519 prov 1 069
Надзвичайно заклопотаний голова ОДА Василь Червоній таки знайшов годину для зустрічі з місцевими ЗМІ. Першим, що вирішив донести до вух журналістів голова області – марки авто, якими користується він та його заступники. Певно, це питання, яке жваво обговорювали деякі газети, Червоній вирішив закрити. Спеціально для журналістів були підготовлені довідки, де повідомлялось, що голова їздить на Skoda Super B (власність УНП), перший заступник Олег Ковальчук користується “Волгою”, заступник Степан Жданюк – “Мерседесом-420”, керівник апарату ОДА Іван Турко – “БМВ-525”.

Милувати не можна – звільнити

Одним з основних питань, які озвучив пан Червоній, було питання кадрових змін. А таких останнім часом відбулося чимало в усіх галузях. Більшість новопризначених імпонують панові Червонію. Хоча є й виключення. Наприклад, призначення Григорія Зарічнюка на посаду начальника УМВС у Рівненській області, яке ініціював сам міністр Юрій Луценко, викликало бурхливий протест Василя Червонія. Проте його незадоволення залишилося без уваги з боку міністра УМВС. Тож панові Червонію нічого не залишалося, як змиритися:

– Ми не будемо оголошувати міністрові “війну”, хоча й добре знаю, що Зарічнюк далеко не янгол. Та йому дали шанс, залишається чекати результатів. Побачимо, чи припиняться крадіжки мобільних телефонів, авто, бурштину, лісу. Якщо ні – значить міліція в долі.

На звільненні ж начальника Рівненської АЕС Миколи Фрідмана пан Червоній наполягав і наполягатиме. За його словами, людина, яка заплямувала себе порушенням закону і прав громадян (під час виборчої кампанії) не має права очолювати такий об'єкт.

Президент чекає 100 днів

Торкнулося обговорення і економічної ситуації. Голова облдержадміністрації каже, що багато проблем створені в області штучно. Наприклад завищуються прогнози доходу до бюджету (ця цифра сягає 200 млн. гривень). Таке трапляється в результаті того, що певна оборутка дала чималі надходження до бюджету, проте це не означає, що такі надходження – постійні. Голова області запевнив, що вирішує цю проблему на рівні Кабміну, хоча поки що суттєвих результатів немає.

До речі про результати. Адже незабаром керівництво області буде змушене подати звіт Президенту про результати свої діяльності за “100 днів”. Саме таку назву носить програма, запроваджена Віктором Ющенком для перевірки роботи новопризначених голів облдержадміністрацій.

Василь Червоній поки що утримався від оприлюднення цифр. Каже, що поки строк не збіг, говорити нема про що. Проте зауважив, що у звіті висвітлить результати посівної кампанії в області, наповнення бюджету тощо. Стверджує, що його звіт перед Президентом буде містити не лише моніторинг досягнень, а й розповідь про проблеми та недопрацювання.

Одною з проблем є і рівненський льонокомбінат. Голова ОДА говорить про стратегічні помилки, допущені під час приватизації цього підприємства. Льонокомбінат не приносить прибутків, тож питання реприватизації підприємства пан Червоній вважає досить актуальним.

Ветерани усієї області – єднайтесь

Таким лозунгом можна озброїти наміри голови облдержадміністрації, які він висловив на прес-конференції. З наближенням 60-ї річниці Перемоги, її святкування стає дедалі гострішою проблемою. Адже примирення вояків, які брали участь у війні під різними стягами, під великим питанням. Хоча, Василь Червоній переконаний, що ця проблема актуальна лише на рівні обласному, оскільки у невеличких селах усі давно зрозуміли один одного.

– Проблеми виникають на рівні керівництва ветеранських організацій, – запевнив голова ОДА. – Там і треба їх вирішувати. Вважаю, що ці організації мають об'єднатися в одну. Створити єдину комп’ютерну базу, де буде вміщена інформація про кожного ветерана. Це буде ефективніше, ніж кілька малих організацій, які ворогують між собою. Та й держава зможе надавати більшу матеріальну допомогу в разі об'єднання.

Ольга ЛИХВА,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору