Рівне:

Створення та просування сайтів

У Рівному судитимуть 2 поліцейських, які одержали 1 тис дол США неправомірної вигоди

Рівненська область / Кримінал 01-сер, 2017, 10:369 prov 2 603
Прокуратура Рівненської області завершила досудове розслідування та скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно 2 працівників Рівненського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області, які вчинили корупційний злочин.
Встановлено, що майор та капітан поліції вимагали та одержали від громадянки неправомірну вигоду у сумі 1 тис дол США за непритягнення її до кримінальної відповідальності.
Після одержання правоохоронцями неправомірної вигоди їх працівниками прокуратури Рівненської області та Управління Служби безпеки в Рівненській області було затримано, а кошти - вилучено.
Дії працівників поліції кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, поєднаної із вимаганням, за попередньою змовою групою осіб). До них судом застосовано запобіжні заходи у виді тримання під вартою з альтернативою внесення застави.
На даний час обвинувачені звільнені із органів поліції.
Обвинувальний акт по суті розглядатиме Рівненський міський суд.
Довідково: за вказане кримінальне правопорушення передбачена відповідальність у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

За матеріалами Прес-служби прокуратури Рівненської області підготував Олександр РОЖЧУК,.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору