Рівне:

Створення та просування сайтів

Управління держпраці Буковини радить підприємствам змістити графік робочого часу через спеку

Чернівецька область 01-сер, 2017, 11:199 prov 951
Управління Держпраці у Чернівецькій області рекомендує підприємствам і установам міста змістити графік робочого часу у зв’язку з підвищенням температури повітря.
Про це йдеться у повідомленні прес-служби Чернівецької ОДА, пише molbuk.ua
Управління Держпраці у Чернівецькій області звертається до керівників підприємств, установ, організацій Буковини щодо вжиття заходів з попередження нещасних випадків на виробництві при підвищенні температури повітря, яке спостерігається в останні дні.
Зокрема, будівельним організаціям в умовах підвищення температури повітря необхідно змістити графік робочого часу.
Обмежити роботу працівників, які виконають кладку зовнішніх стін у піковий час. Збільшити технологічні перерви будівельним бригадам. Провести позаплановий інструктаж працівникам, котрі виконують роботи на висоті.
Підприємствам водопровідно-каналізаційного та сільського господарства в умовах підвищеної температури навколишнього середовища звернути особливу увагу та посилити контроль відносно виконання газонебезпечних робіт та робіт у замкнутих просторах (люках, колекторах, відстійниках тощо).
Особливу увагу рекомендується звернути на: забезпечення працівників засобами індивідуального захисту; стан каналізаційних та очисних споруд, забезпечення проведення робіт в колодязях під особистим контролем керівників та спеціалістів підприємств, а також робіт у кабінах машин та механізмів, не обладнаних кондиціонерами.
Роботодавці зобов’язані забезпечити на підприємствах належні умови праці працівникам на виробничих об’єктах в умовах дії високих температур:
- обмежити виконання робіт підвищеної небезпеки, в тому числі, робіт на висоті, експлуатацію баштових кранів та інших будівельних машин, механізмів;
- відкоригувати розпорядок робочого дня, тривалості робочої зміни та обідньої перерви, збільшити кількість технологічних перерв, а саме:
запровадити ранній початок робочого дня і, відповідно його закінчення, зменшити тривалість робочих змін, збільшити обідню перерву;
- провести позапланові інструктажі з працівниками щодо дотримання вимог безпечного ведення робіт та надання долікарської допомоги у разі сонячного, теплового удару, запаморочення;
- доукомплектувати медичні аптечки на робочих місцях;
- проводити медичні огляди на початку робочої зміни працівників, які виконують роботи, що віднесені до робіт з підвищеною небезпекою, або експлуатують об’єкти підвищеної небезпеки тощо.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору