Рівне:

Створення та просування сайтів

МАН – стежина до знань

Особливий погляд 21-травня, 2008, 15:209 prov 1 421
— Участь у конкурсі-захисті брала з восьмого класу, та коли на настановчій сесії восени 2006 року нас познайомили з новим керівництвом та складом, спершу це насторожило, але після того як всі розподілилися за відділеннями, і ми безпосередньо познайомилися з нашими методистами, напруженість і настороженість зникли. Думаю, не тільки я зрозуміла, що це надійні, хороші, віддані своїй справі люди, для яких це не просто робота, а те, чим вони живуть. У лютому 2007 відбувся II етап конкурсу-захисту, і зміни у Малій академії помітили всі учасники. Все набуло прозорості та чесності. Завдяки допомозі методиста відділення філології та мистецтвознавства Олександра Мазура досягла найвищих результатів у секції зарубіжна література.
Цьогорічний конкурс відбувався у 40 секціях, шести відділеннях. У ньому взяли участь понад 57 учасників. Представників восьмого класу було лише троє, більшість становлять учні – одинадцятикласники. Найбільше учасників з Рівного, Кузнецовська, Здолбунова та прилеглих до них сіл. Найменшим за кількістю учасників та призерів стало відділення обчислювальної техніки та програмування, найбільшим – філології та мистецтвознавства. Загалом серед усіх секцій загальне число призерів та переможців складає 270 учнів.
Кожному учаснику надавалося всього десять хвилин, щоб аргументовано, чітко та лаконічно розкрити тему та проблематику свого дослідження та довести її актуальність За підсумками конкурсу найкращого результату досягли:
• У історико-географічному відділенні: Касянчук Марія, Родзен Олена, Гошта Володимир.
• У відділенні філології та мистецтвознавства: Малевич Ірина, Філонюк Галина, Грубий Леонід.
• У хіміко-біологічному відділенні: Голуб Микола, Кощановський Андрій, Косяк Антон.
• У фізико-матаматичному та економічному відділенні: Жуковська Юлія, Закревський Олександр, Нобіс Віталій.
• У відділенні обчислювальної техніки та програмування: Родзен Олена, Тарасюта Дмитро.
На II етапі конкурсу-захисту такі учні, як Остапчук Василь, Халабов Юрій, Мороз Олександр, Ніконов Євгеній, Желюк Олександр, Сагайчук Роман, учні 10-11 класів Рівненського природничо-математичного ліцею “Елітар”, НВК РОЛІ брали участь у кількох секціях. Мороз Олександр виборов два перших місця та одне призове. Остапчук Василь з ПМЛ “Елітар” посів призові місця у всіх секціях, на які були представлені роботи.
Після закінчення II обласного етапу роботи у Малій академії не поменшало, зараз готуються команди до участі у III етапі у м. Києві, де Рівненщину представлятиме 41 учасник. А ще є багато проектів, які потрібно втілити в життя. Варто зауважити, що збірник наукових тез за минулий навчальний рік у нашій області вийшов до початку нового навчального року, а у Києві його вихід готують до початку III етапу. Можливо, незабаром він відбуватиметься у нашому місті, адже у нас набагато краще, ніж у столиці, чи не так? А поки що хочеться побажати колективу РМАНУМ натхнення, здоров’я, вдячних слухчів, кандидатів та дійсних членів. І звичайно, ніколи не забувати своїх перших випускників.
Вікторія Єрейська дійсний член МАН,
Здолбунів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору