Рівне:

Створення та просування сайтів

Євросоюз узгодив реформу авторського права в інтернеті

Актуально 14-лют, 2019, 12:099 prov 1 145
Згідно з реформою авторського права в ЄС, ЗМІ мають отримувати винагороду у випадку повторного використання їхніх матеріалів інтернет-порталами і соцмережами, наприклад Google або Facebook, - повідомляє https://www.dw.com/
Євросоюз узгодив реформу авторського права в інтернеті

Представники Ради ЄС, Єврокомісії, а також Європарламенту в середу, 13 лютого, досягли угоди щодо реформи авторського права в Євросоюзі. Зокрема, реформа передбачає, що ЗМІ мають отримувати грошову винагороду, якщо їхні матеріали повторно використовувалися інтернет-порталами або соціальними мережами, наприклад Google або Facebook. Крім того, винагороду повинні будуть отримувати і власники прав або творці контенту, якщо їхні пісні або відеоролики поширюються через онлайн-портали. Ця стаття реформи торкнеться в першу чергу YouTube.
Європарламентар від німецького Християнсько-демократичного союзу Аксель Фосс (Axel Voss) заявив, що інтернет-гігантам давно пора віддати належне власникам авторських прав. "Угода - важливий крок, аби виправити ситуацію, коли кілька компаній отримували велетенські суми, не винагороджуючи тисячі творців і журналістів", - цитує Фосса агенція Reuters.
Реформа, суть якої полягає в модернізації авторського права в епоху цифрових технологій, обговорюється в Євросоюзі з 2016 року. Навколо законопроекту велися запеклі дискусії. Великі інтернет-компанії, в тому числі Google і Wikipedia, висловлювалися проти деяких статей реформи. У липні Європарламент відхилив законопроект у зв'язку з тим, що ряд його положень викликав критику фахівців.
Для набуття чинності рішення має бути схвалене представниками всіх країн-членів Європейського Союзу та Європарламентом.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору