Рівне:

Створення та просування сайтів

Спалах гострої кишкової інфекції в Березнівському районі

Рівненська область 01-жов, 2019, 08:499 prov 962
З ознаками гострої кишкової інфекції за медичною допомогою звернулось шестеро жителів Березнівського району. З них чотири госпіталізовано в інфекційне відділення КНП «Березніська ЦРЛ» (троє дорослих та одна дитина) та два лікуються амбулаторно (один дорослий та одна дитина). Всі захворілі своє захворювання пов'язують з вживанням кондитерських виробів, придбаних в магазині «Калач» в м. Березне.
Спеціалістами ДУ «Рівненський обласний лабораторний центр МОЗ України» проводиться епідрозслідування випадків ГКІ по з’ясуванню обставин виникнення спалаху.
Це вже шосте у цьому році масове харчове отруєння в області.
Кількість постраждалих після вживання кондитерських виробів, придбаних у магазині «Калач» збільшилась до 12 осіб. Серед захворілих 4 дітей. У інфекційному відділенні КНП «Березнівська ЦРЛ» перебувають 10 хворих (з них 3 дітей). У хворих, які першими звернулись за медичною допомогою, виділено сальмонелу ентерітідіс.
Звертаємось до всіх, хто вживав придбані у магазині «Калач» кондитерські вироби. При появі симптомів захворювання (біль в животі, нудота, блювота, пронос) зверніться за медичною допомогою. Не потрібно хворобу «переносити на ногах». Цим самим ви наражаєте себе на небезпеку.
В.Мороз,
завідувач відділу епідеміологічного нагляду
(спостереження) та профілактики інфекційних захворювань.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору