Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині встановили перші камери для автофіксації порушень водіїв

Рівненська область 23-кві, 2021, 07:379 prov 1 865
Камери фіксуватимуть перевищення швидкості водіями, після чого ті автоматично отримуватимуть повідомлення про штраф.
Перші на Рівненщині камери автофіксації порушень правил дорожнього руху встановили на трасі Київ – Чоп. Вони розташовані у двох місцях: на виїзді з Рівного у бік Дубна та в селі Панталія Дубенського району.
Камери фіксуватимуть перевищення швидкості водіями, після чого ті автоматично отримуватимуть повідомлення про штраф.
Комплекси встановлює Департамент патрульної поліції. Електропори та зв'язок надає Служба автомобільних доріг, а роботи з облаштування виконує підрядник – столичне підприємство «Українські системні інновації».
Патрульна поліція раніше відкалібрувала і перевірила комплекси, але перед під'єднанням до сервера проведуть додаткові випробування на місці.
«Сам функціонал комплексів передбачає не тільки дотримання контролю за швидкісним режимом, а це й досить інтелектуальна гнучка система. Тобто, там можна програмувати так само реакцію на порушення рядності, обгін, дотримання смуг руху, спільну роботу зі світлофорними об'єктами. З технічної точки зору після завершення їх встановлення вже сьогодні ці комплекси можуть працювати», – каже речник Служби автодоріг області Дмитро Леонтіюк.
Терміну введення в експлуатацію цих камер у Службі автодоріг не називають. Згідно з інформацією на сайті Департаменту патрульної поліції, загалом на дорогах державного значення діє 29 таких камер.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору