Рівне:

Створення та просування сайтів

Керівники країн G7 у вівторок проведуть обговорення афганської проблеми, повідомив прем'єр Великої Британії Борис Джонсон

Політика 24-сер, 2021, 08:319 swet 2 787

 "Я організую у вівторок термінові переговори лідерів G7 щодо ситуації в Афганістані", - написав він уTwitter. Джонсон зазначив важливість ініціативи з евакуації людей, які бажають покинути захоплений рухом "Талібан" Афганістан. Велика Британія цього року головує в G7 і тому відповідає за організацію зустрічей у верхах цієї групи.

Довідка: Талібан - (радикальний ісламістський рух сунітського напрямку, що зародився в Афганістані серед пуштунів 1994 року). На підконтрольних територіях Талібан вводить норми радикального шаріату, виконання яких суворо контролюється. Заборонено телебаченнямузикаалкоголькомп'ютеришахи та інше. Об'єктами нападів терористів часто стають школи; лише за 2008 рік у північно-західному регіоні Пакистану Сват таліби знищили понад 150 шкіл. Мета Талібану — відновити фундаменталістський деспотичний режим в Афганістані. Під час свого попереднього правління таліби постановили, що жінки не повинні залишати свої будинки без супроводу. Дівчаток не пускали до школи. Всім молодим людям забороняли дивитися телевізор, слухати музику, займатися спортом, танцювати і співати. Жінок змушували носити паранджу з вузьким розрізом для очей.
Як відомо, час від часу світові цивілізовані країни об’єднуються у боротьбі проти агресивних дій даного напрямку.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору