Рівне:

Створення та просування сайтів

Про тортури з боку працівників МВС розкажуть на прес-конференції

Політика 04-сер, 2008, 09:579 prov 2 019
Питання дотримання прав людини, на жаль, завжди були ”проблемними” для української влади, в тому числі і міліції. Традиційно до нього не завжди ставилися серйозно, дотримання прав часто декларувалось, але на практиці повільно втілювалося в життя. Воно хоч і виносилося на загальне обговорення, однак рідко визнавалися факти порушення прав громадян.
Однак, останнім часом державою робляться кроки щодо покращення цієї ситуації. Зокрема, прийнято низку законодавчих актів, створено Громадську раду при МВС України з питань забезпечення прав людини, запроваджено мобільні групи з моніторингу забезпечення прав і свобод людини і громадянина, введено посаду помічника Міністра служби регіонального контролю управління моніторингу дотримання прав людини і діяльності органів внутрішніх справ апарату Міністра та інші.
Зі свого боку, громадські організації України також намагаються покращити цю ситуацію. Зокрема, з липня 2008 року на території чотирьох областей Західної України, в тому числі й Рівненської, розпочалася реалізація проекту „Зменшення випадків застосування тортур та жорстокого поводження працівниками міліції у 4-х областях Західної України”.
Детальніше про мету, завдання, заходи цього проекту 4 серпня під час прес-конференції розповідатимуть:
Андрій Гнида – керівник проекту;
Олег Ільків – голова правління благодійної організації „Твоє право”, член Громадської ради при УМВС України в Львівській області з питань забезпечення дотримання прав людини;
Олексій Горецький – голова правління РОГО „Комітет виборців України”, співголова Громадської ради при УМВС України в Рівненській області з питань забезпечення дотримання прав людини.
Також до обговорення діяльності у сфері дотримання прав людини запрошені:
Бужанський Анатолій Степанович – т.в.о начальника УМВС України в Рівненській області;
Свірець Вячеслав Володимирович – помічник Міністра служби регіонального контролю управління моніторингу дотримання прав людини і діяльності органів внутрішніх справ апарату Міністра.
Захід відбудеться в понеділок, 4 серпня, о 14:00 в приміщенні Будинку вчених за адресою: м. Рівне, вул. Симона Петлюри, 17, (конференц-зал), — повідомили з РОГО КВУ.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору