Рівне:

Створення та просування сайтів

Тортур не буде?

Кримінал 07-сер, 2008, 15:279 prov 1 044
Андрій Гнида, який є керівником проекту, розповів про основні методи роботи громадської організації захисту прав затриманих на Львівщині і запевнив, що така ж організація буде функціонувати у Рівненській області. Невід’ємною складовою організації є мобільна група, яка у будь-який час без попередження може навідатись до слідчого ізолятора та перевірити дії працівників і їхнє ставлення до затриманих. За десять місяців існування Львівська громадська організація зробила багато позитивної роботи, оскільки число скарг затриманих на дії служителів закону зменшилось. Відтепер Андрій Гнида разом зі своїми колегами хоче передати свій досвід рівнянам та проводити з ними тісну співпрацю у цьому напрямку.
Помічник Міністра служби регіонального контролю управління моніторингу дотримання прав людини і діяльності органів внутрішніх справ апарату Міністра В’ячеслав Свірець заявив, що уже при МВС утверджено склад мобільної ради у Рівненській області. Також планується проводити тренінги серед працівників міліції, адже, за словами помічника міністра, підвищення рівня знань представників феміди є необхідним.
— Ми будемо навчатися на помилках львів’ян та брати собі у приклад їхні позитивні зрушення на захисті прав затриманих, — сказав В’ячеслав Свірць.
Також на конференції було піднято питання про рівненські ізолятори тимчасового тримання.
— На сьогоднішній день у області є дванадцять ізоляторів, три з яких знаходяться на ремонтних роботах. Загальне число затриманих налічує 2224 чоловік, однак скарг на тортурне ставлення з боку міліції до правопорушників не було, – заявив Михайло Бондарчук.
На завершення представники громадської організації захисту прав затриманих запевнили всіх присутніх, що відтепер затримані за адміністративні порушення громадяни можуть бути спокійні, адже будь-які незаконні або тортурні дії проти них з боку працівників міліції будуть контролюватися мобільною групою, і винуватців буде покарано. Чи буде це так, і чи, нарешті, припиняться грубі дії міліції до затриманих — покаже час.

Павло Невесенко
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору