Рівне:

Створення та просування сайтів

Гаманець або життя

Кримінал 28-травня, 2008, 15:539 prov 1 295
У середині дев’яностих років „бригади”, що займалися рекетом, вимаганням, чи то пак, вибиванням грошей, нікого не дивували. Такі собі хлопці спортивної статури, роз’їжджаючи на „вісімках”, „дев’ятках”, регулярно відправлялися на розбірки, але й разом з тим регулярно опинялися на лаві підсудних і невдовзі „мода” на рекетирів пройшла, багато з них опинилися за гратами. Та, як виявилося, „не всіх в’язниця забрала, не всіх закон налякав”. Так, рівненські УБОЗівці нещодавно затримали продовжувачів справ своїх попередників.
Про цю подію ми вже повідомляли в минулому номері, але на сьогодні стали відомі всі факти, до яких були причетні затримані. Як повідомила Марина Нонка з ВЗГ УМВС, у травні цього року співробітники управління у боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Рівненській області затримали трьох осіб, які займалися вимаганням на території області: двох рівнян та хмельничанина.
– Житель сусідньої області раніше був судимий за розбої та грабежі, та й один з наших горе-земляків свого часу мав проблеми із законом, – розповідає начальник УМВС України в Рівненській області Ярослав Голомша. – Рівненський суд вже встановив причетність цієї групи до трьох злочинів. Тепер слід з’ясувати, чи були у вимагачів інші спільники та скільком громадянам вони завдали шкоди.
У поле зору рівненських правоохоронців злочинна група потрапила близько двох місяців тому. 15 травня «романтиків» з великої дороги нарешті вдалося затримати «на гарячому» – вони саме вимагали у чергової жертви 10 000 гривень. Зазвичай чоловіки отримували бажане за допомогою погроз та побоїв. Залякати своїх жертв – здебільшого приватних підприємців, які займалися лісовим промислом та торгівлею – вміли добряче. Адже усі троє — молоді, здорові, фізично розвинені, спортивні, один із них – кандидат у майстри спорту з боротьби. Під час затримання вимагачі чинили опір. У них вилучили стартові пістолети, які направили на дослідження в НДЕКЦ УМВС. Решта подробиць щодо діяльності «тріо» – поки що таємниця слідства. Наразі порушена кримінальна справа за частиною 4 статті 189 Кримінального кодексу України. А, між іншим, вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, вчинене організованою групою або поєднане із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень, карається позбавленням волі на термін від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна. Ось так воно буває: за пристрасть до чужих гаманців можна поплатитися власним нормальним життям.
Схожі новини
Коментарі - всього 1

Tosha 04-чер, 21:02

Все як було так і залишилося, просто міняється сценарій. Та і самі підприємці, часто-густо оминаючи декотрі сплати податків стають жертвати от таких рекетирів, але звісно незвертаються до захисту органів правосуддя бо за собою відчувають "грішок" . Та і ті самі органи правосуддя повязані із тими рекитерами, і підприємці про це знають.. Так що получається один "хер" , якщо попав так плати... .
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору