Рівне:

Створення та просування сайтів

НА РІВНЕНЩИНІ СПІВРОБІТНИКИ УБОЗУ ЗАТРИМАЛИ ГРУПУ ВИМАГАЧІВ

Кримінал 19-вер, 2008, 11:069 prov 1 063
НА РІВНЕНЩИНІ СПІВРОБІТНИКИ   УБОЗУ ЗАТРИМАЛИ ГРУПУ ВИМАГАЧІВ

Однак з чотирьох людей, яких затримали під час операції, двох довелося відпустити. Вони опинилися у центрі Костополя випадково. На своє лихо підсіли до зловмисників в авто. А от іншим двом не пощастило. Рівненські убозівці провели серйозну оперативну роботу, аби інкримінувати Василю О., Олександру К. та Олександру С. (останній перебуває в розшуку) причетність до серії вимагань, здійснених на Костопільщині.
– Щодо затриманих осіб порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 189 Кримінального кодексу України, – розповів начальник УБОЗ УМВС Олексій Харкевич. – На слідство вже встановили, що трійця займалася вимаганнями, пограбуваннями та примушенням громадян до виконання цивільно-правових зобов’язань. Злочинну групу очолював 50-річний чоловік, який раніше сім разів відбував покарання за хуліганські дії, скоєння крадіжок та спричинення тяжких тілесних ушкоджень. Цікавим фактом виявилося й те, що востаннє дев’ять років тому його засудили до 10 років позбавлення волі за крадіжки та умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинило смерть потерпілого. Двоє інших значно молодші за «ватажка» – 30 та 34 років. Один з них також має дві судимості за крадіжки державного та приватного майна.
Правоохоронці саме працюють над встановленням осіб, які, ймовірно, постраждали від злочинного «тріо», та причетність зловмисників до інших злочинів на території Костопільського району й поза його межами. Наразі достеменно відомо, що усі троє, використовуючи зв’язки в злочинному середовищі, підшуковували «жертв» серед громадян, які їздили на заробітки, та вимагали у них гроші. Траплялися випадки, коли кривдники за несвоєчасну сплату «включали лічильник», і тоді сума «набігала» значно більша. Погоріли горе-вимагачі на трьох тисячах гривень, хоча й вимагали більше.
Двох членів цієї злочинної групи затримали в порядку статті 115 КПК України. Згідно з рішенням суду, вони наразі заарештовані і перебувають під вартою.
Тамара ЛИСЕНКО,
Рівне
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору