Рівне:

Створення та просування сайтів

Боснієць позбавив життя сімох рівнян

Кримінал 28-травня, 2008, 15:299 prov 1 564
Трагедія трапилася близько 21.20 на 132 кілометрі автодороги Київ-Чоп поблизу вищезгаданого населеного пункту на Житомирщині. У той вечір, за словами свідків аварії, погода була сухою, дощу не було. Тож версія про те, що водій фури не справився з керуванням на слизькій дорозі, відразу ж відпала. У маршрутці пасажири займались кожен своєю справою, не передбачаючи нічого поганого. Аж раптом вантажівка, що рухалася в протилежному напрямку, виїхала на зустрічну смугу. Обидва автомобілі рухалися зі швидкістю більше 100 кілометрів на годину, тож відбулося страшне зіткнення, після якого вижити пасажирам невеликого мікроавтобуса, переобладнаного під пасажирський, було просто неможливо. Розповідають, що сидіння в маршрутці були вирвані «живцем». Місцева жителька Валентина розповідає:
– Вранці в суботу я з чоловіком їхала повз місце аварії і від побаченого скам’яніла. На дорозі були розкидані частини тіл загиблих. Всі кажуть, що в ДТП загинула одна молодь, якій ще жити і жити, – говорить жінка.
Замначальника штабу допомоги родинам загиблих Ігор Орлов:
– Усіх пасажирів практично перемололо. Загинули вісім чоловіків і три жінки. Серед них була одна сім’я – чоловік із дружиною (вчителька молодших класів НВО№12 м. Рівне Людмила Кухарчук та її чоловік Петро, – авт.). Також загинула і дівчина, яка на днях мала вийти заміж. До весілля все було готове, але... не судилося, – розповідає Ігор Орлов. – Щоб довести тіла загиблих на батьківщину, в трупи насипали сухий лід...
На місце катастрофи відразу виїхали житомирські працівники МНС, ДАІ та швидкої допомоги. Саме їм довелося діставати трупи пасажирів мікроавтобуса. До речі, як повідомив, начальник управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Олександр Толстанов, одна з пасажирок була живою, проте у швидкій жінка, не приходячи до тями, померла. Трупи загиблих доставили до моргу бюро судово-медичних експертиз, звідки родичі і забирали пошматовані тіла.
Водія ж вантажівки 52-річного боснійця Машика Зафера із закритою травмою живота доправили до Житомирської міської лікарні. І поки водій знаходиться у медзакладі, визначити всі обставини аварії достеменно не можна. Хоча, за попередніми висновками, винним у ДТП є водій-іноземець, який, грубо порушуючи правила, виїхав на смугу зустрічного руху, де й відбулося зіткнення. Окрім дальнобійника у Міністерстві транспорту та зв’язку мають претензії і до маршрутки, і до власника перевезення Петра Солов’я. Він хоча й мав ліцензію на надання послуг на перевезення пасажирів, однак ДАІ неодноразово накладала на нього штрафи: торік на 14 тисяч гривень, цьогоріч — на 2 тисячі гривень. Щодо маршрутного таксі, то бус переобладнаний з вантажного на пасажирський. Хоча колеги загиблого водія, які просили не називати їхні прізвища та імена, вважають, що в такій «м’ясорубці» не витримали б сидіння жодного транспортного засобу, навіть пристосованого для пасажирських перевезень.
Останнім часом аварій, у яких винуватцями фігурують водії величезних фур, в Україні вистачає. Багатьом водіям та пасажирам знайома картина, коли водії автопоїздів, роблячи обгін, часто-густо створюють аварійні ситуації. Якщо наші далекобійники ще більш-менш дотримуються правил дорожнього руху, то водії-іноземці, які звикли рухатися в дво-, а то й тристоронньому русі, вважають за нормальне виїжджати на зустрічну смугу, змушуючи притискатися до обочини менші автомобілі. Досвідчені водії, з якими довелося поспілкуватися, розповідають, що саме фури з номерами країн Угорщини, Польщі, Боснії і Герцеговини, взагалі на автошляхах ведуть себе непередбачувано, постійно кудись поспішаючи та порушуючи правила дорожнього руху. Так, у переддень цієї трагедії у Львівській області трапилася подібна аварія. Водій автомобіля „ВАЗ-21099” зіткнувся з вантажівкою „Вольво FH12” під керуванням громадянина...Угорщини. У результаті аварії 21-річний водій “ВАЗ — 21099” та 26-річний пасажир загинули на місці події. Водій вантажівки не постраждав.
У зв’язку з трагедією, що трапилася, голова Рівненської облдержадміністрації Віктор Матчук підписав розпорядження про оголошення 25 травня днем жалоби в Рівненській області. Згідно з розпорядженням, як зазначається в повідомленні, у цей день були приспущені державні прапори України на будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій. Окрім того, внесли відповідні зміни в усі заплановані розважальні культурно-масові заходи, спортивні змагання, програми теле і радіопередач. Президент України Віктор Ющенко особисто висловив співчуття родинам загиблих. А Рівненська обласна держадміністрація у разі необхідності виплатить родичам загиблих в автокатастрофі матеріальну допомогу.
Загалом, за інформацією департаменту ДАІ , 23 травня в Українi сталося 990 ДТП, в яких 31 людина загинула та 182 поранені.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору