Рівне:

Створення та просування сайтів

Президент України на стороні жителів Рівненської області

Останні новини 10-чер, 2008, 12:549 prov 1 160
Вчора, 9 червня 2008 року, голова Рівненської адміністрації Віктор Матчук спілкувався із Президентом України Віктором Ющенком. Темою зустрічі став звіт очільника області за 2007 рік та за перші п’ять місяців цього року. Віктор Матчук звітував про те, що вдалося зробити за цей період, основні здобутки області та про проблеми. За словами Віктора Матчука, основні здобутки зрозумілі – це і рівень середньої заробітної платні, зменшення заборгованості із заробітної платні, динаміка росту сільського господарства і промислового виробництва, надходження інвестицій в область, наповнення бюджету.
- Ми обговорили і наші проблеми, - зазначив голова ОДА. - У першу чергу ті проблеми, які пов’язані з високою народжуваністю в Рівненській області, що, звичайно, є позитивом. Однак, це явище призвело до виникнення такого болючого питання, як необхідність будівництва нових шкіл. Президентом було дано доручення підготувати доповідну записку на його ім’я, яка буде врахована при формулюванні подання Президента про внесення змін до бюджету 2008 року. Це стосуватиметься сіл Тинне Сарненського району, Богуші Березнівський район, Глинне та Познань Рокитнівського району.
Йшлося і про будівництво онкодиспансеру. Президент обурений тим, що незважаючи на неодноразові звернення у цьому році жодної копійки на добудову диспансера в державному бюджеті не передбачено. Президент чудово розуміє нашу проблему і те, що більше половини території області віднесено до забрудненої внаслідок чорнобильської катастрофи, враховано також наявність чотирьох реакторів Рівненської АЕС та двох Хмельницької АЕС. З цього приводу Президентом дано доручення підготувати доповідну записку для включення у цьогорічний бюджет питання добудови онкодиспансеру.
Крім того, обговорювалась проблема, яка до виділення коштів для Рівненської області прямого відношення не має, однак важлива і для Рівненщини. Це проблема архіскладної процедури отримання ліцензій на користування надрами місцевого значення. Мова йшла про спрощення процедури отримання таких ліцензій, що сприятиме скороченню термінів та прискорюватиме запуск інвестиційних проектів, які орієнтовані на використання цих надр. До того ж це один із способів боротьби з корупцією: у багатьох випадках у Києві видача ліцензій перетворилась в бізнес для ділків, для окремих чиновників, для цілих кланів, це вже стало елементом політичних домовленостей. Президент дав доручення дати обґрунтування у письмовому вигляді у найближчий час для проведення аналізу та для можливого коригування порядку надання таких ліцензій.
Обговорювались питання бурштину і досягнута домовленість про внесення у графік Президента у найближчі місяць – півтора поїздки до Рівненської області, яка попередньо планувалась на пізніші терміни, для ознайомлення із проблемами на місці.
Загалом зустріч очільника області з керівником країни тривала близько 45 хв. Президент цілковито підтримав Віктора Матчука у його прагненні домогтися фінансування чотирьох шкіл та онкодиспансеру за рахунок державного бюджету вже в цьому році. Президент прокоментував свою позицію тим, що в країні програми збільшення народжуваності та зменшення смертності є державними програмами. Таким чином, порушені головою Рівненської ОДА проблеми мають мати державний пріоритет вирішення.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору