Рівне:

Створення та просування сайтів

У Рівному пропонують назвати одну з вулиць на честь патріарха Мстислава

Актуально 11-чер, 2008, 20:249 prov 1 119
6 червня в обласному центрі вулицею Соборною відбулася Хресна хода, поминальне богослужіння у Свято-Покровському соборі, а в драмтеатрі – конференція „Перший святіший Патріарх Київський і всієї України – Мстислав (1898-1993)”. За словами співорганізатора голови крайового Братства Святого Апостола Андрія Первозванного Миколи Вельгуса, основна мета цього заходу – відзначити світлу пам’ять Патріарха Мстислава (Скрипника), людини, яка доклала неабияких зусиль для створення в незалежній державі української помісної церкви.
– У своєму заповіті він закликав до об’єднання всі українські православні церкви. Гадаю, сьогодні нам варто вкотре пригадати це та вшанувати автора заповіту, – зазначив Микола Вельгус.
Учасники конференції прийняли звернення до вищих органів державної влади із пропозицією запровадити у всіх навчальних закладах уроки християнської етики, до місцевих органів влади – про перейменування однієї з рівненських вулиць на честь Патріарха Мстислава. У свою чергу, голова Рівненського обласного проводу УНП Василь Червоній запропонував перейменувати рівненський майдан Короленка на майдан патріарха Мстислава.
Марина ДАНИЛЮК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору