Рівне:

Створення та просування сайтів

Невже ми гірші за сусідів?

Особливий погляд 26-чер, 2008, 10:069 prov 1 267
У Дубні діяли два кінотеатри, демонстрували фільми і в кількох клубах. При поділі на «моє» і «твоє» вони не стали власністю міста – видать, комусь було вигідно, аби вони… зникли. Між тим, будувати новий аналогічний культзаклад ніхто не думає, хоч за відкриття кінотеатру висловилось чимало мешканців Дубна. Власне, він є: на розі вулиць Мирогощанської та Семидубської ось уже не перший рік пустує хороша будівля, над якою і нині заклично красуються слова «кінотеатр «Мир».
Але глибше вникнувши в проблему, бачиш: не все так просто, як здається. У міській раді стверджують, що об’єкт належав районній кіномережі. Його викупив підприємець. Подейкують, ніби будівлю ще не перепродали. Але і не використовують уже багато часу. А проданий об’єкт згідно з відповідним рішенням районної ради. От і на останній сесії міської ради піднімалось питання про «кінотеатр «Мир». Та у відповідь прозвучало вже звичне: «Зробити нічого не зможемо, то не міська власність». А Дубно, по суті, не має закладу, що міг би виконувати не лише культурно-просвітницьку функцію, але й прибутки в міську казну давати.
Чим дубенчани гірші за сусідів? У Рівному кінотеатр працює, в Радивилові перед сеансами навіть сатиричні журнали із життя району показують. У Дубні – безсило руками розводять. Ніби й ніхто не проти відкриття потрібного культзакладу, та… Мабуть, сподіваються, що «Мир» стане черговим генделиком чи магазином. Але ж заклад соціально-культурної сфери, згідно з законом, перепрофілювати не можна. Та на ділі – оте не вельми приємне «і сам не гам, і другому не дам». Гарний об’єкт пустує, а мрія дубенчан про відновлення кінотеатру так і залишається мрією. Невже ж нездійсненною? Нічого не робити легше, ніж знайти вихід із тупика…
Василь ЯНОШІ,
Дубно.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору