Рівне:

Створення та просування сайтів

Що новенького?

Що новенького? 26-чер, 2008, 10:139 prov 1 336
Володимирець
Голова однієї із сільських рад Володимирецького району оцінив своє „сприяння” у виділенні земельної ділянки у 5 тисяч гривень. Втім, ці кошти не потрапили до його кишені: посадовця затримали саме в момент передачі грошей. Це вже другий випадок виявлення правоохоронними органами одержання хабара головами сільських рад Рівненщини за минулий тиждень.

Гоща
За п’ять місяців 2008 року у всіх категоріях господарств виробили валової продукції сільського господарства на 499,1 млн. грн., що на 0,3 відсотка більше проти відповідного періоду 2007 року. Разом з тим у порівнянні з відповідним періодом минулого року допущено спад чисельності поголів’я великої рогатої худоби на 12,6%, свиней на 3,6%. За п’ять місяців цього року наростили поголів’я ВРХ лише господарства Гощанського району.

Дубно
Один із жителів міста Дубна вирішив вдатися до незвичної, як для нашого часу, споруди – сімейного склепу для поховання. Незвичне прохання розглянули нещодавно на засіданні Дубенського міськвиконкому. Отож, склеп із капличкою займе своє місце на кладовищі поряд з іншою капличкою, спорудженою понад сто років тому. Відповідно до проектно-кошторисної документації, для новобудови буде використано сучасні будматеріали. Зокрема, металопластик для дверей та вікон. А ось стіни постануть з граніту та мармуру, покрівля – з керамічної черепиці.

Дубровиця
У Дубровиці відбулося засідання шістнадцятої сесії районної ради. Під час засідання розглянули і прийняли рішення з низки питань господарського, соціального, організаційного характеру, зокрема, про організацію центральною районною лікарнею медичного обслуговування населення району, про стан надання послуг електропостачання населенню району ЗАТ «Ей-І-Ес Рівнеенерго». Окрім того, про районну програму створення єдиної системи надання екстреної медичної допомоги на період до 2010 року, про районну цільову соціальну програму реформування системи закладів для дітей, позбавлених батьківського піклування, про затвердження технічної документації з нормативно-грошової оцінки земельних ділянок, що перебувають в оренді ТзОВ «Агрофірма «Рекорд» та ін.

Корець
У Корецькій райдержадміністрації відбулася зустріч ініціативної групи від районної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» з місцевою владою щодо проблеми проживання турецьких робітників, які будуватимуть автобан у Рівненській області. Сторони домовилися, що турецькі будівельники пройдуть медичний огляд в медустановах району; кількість турецьких робітників у Корецькому районі обмежать 50 особами і компактно розселять поза межами Корця; районна міліція в місцях проживання турків забезпечить дотримання громадського порядку; турецька сторона забезпечує дотримання вітчизняного законодавства при працевлаштуванні українських робітників з виплатою заробітної плати і відрахування з неї податків у бюджет.

Костопiль
Головний лікар однієї із сільських амбулаторій Костопільського району незаконно видавав рецепти на право придбання психотропних та сильнодіючих речовин, маючи із цього зиск. Прокуратура району порушила кримінальну справу.

Млинiв
Із початку року мережа служби побуту у районі збільшилася на 14 підприємств, у тому числі на 9 – у сільській місцевості. Водночас побутові послуги населенню не надаються у шести сільрадах.

Острог
Атестати зрілості із рук голови облдержадміністрації Віктора Матчука отримали 56 випускників обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-спортивною підготовкою (м. Острог). Цьогорічний випуск є шостим для ліцею, а його стіни залишають п’ятдесят шість юнаків. Загалом тут навчається сто двадцять ліцеїстів. Начальник закладу Дем’ян Поліщук повідомив, що у цьому році конкурс складає три особи на місце, і крім представників Рівненщини тут навчаються юнаки ще з десяти областей України.

Радивилiв
З 2 по 4 липня 2008 року на території Державного історико-меморіального заповідного комплексу „Поле Берестецької битви” відбудуться наступні заходи:
– XVI районний зліт дитячих об’єднань козацьких республік Радивилівщини;
– ІІ обласний зліт лідерів учнівського самоврядування Рівненщини, обласний фестиваль “Нащадки козацької слави”, присвячені 357 річниці битви під Берестечком.
Названі заходи проводяться з метою виховання учнівської молоді в дусі патріотизму на засадах козацької педагогіки, відродження національно-етнічного самоусвідомлення, розвитку учнівського самоврядування в області.

Рiвне
27 тисяч гривень на капітальний ремонт громадського туалету в парку імені Шевченка заплановано витратити з міського бюджету Програмою підтримки та розвитку ДКП «Міське об’єднання парків культури і відпочинку» на 2008 рік. Ще майже 100 тисяч гривень ( половина — з бюджету розвитку) заплановано потратити на виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію гідроспоруд парку та понад 37 тисяч (половина — з бюджету розвитку) — на виготовлення проектно-кошторисної документації для реконструкції зовнішнього освітлення.

Сарни
Питання заготівлі природних ресурсів у Сарненському районі розглядалося на семінарі сільських, селищних та міського голів у райдержадміністрації. На засіданні зазначалося, що заготівля з метою подальшого продажу дарів лісу в порядку спеціального використання проводиться згідно з дозволами або у результаті сплати податку на промисел (придбавши одноразовий торговий патент). З цією метою вирішили організувати групу, яка буде контролювати заготівлю дарів лісу на території району.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору