Рівне:

Створення та просування сайтів

На дорогах Тернопільщини поставлять макети інспекторів ДАІ

Україна і світ 26-чер, 2008, 17:069 prov 1 365
Як повідомив старший інспектор обласної Державтоінспекції Микола Лецькалюк, уже встановлено три автомобілі та один макет державтоінспектора.
– Ця ідея не нова, макети ставили в інших областях України. Але, як мені здається, ставити картонні макети – це дещо несерйозно, вони виглядають нереально. Ми пішли далі і поставили справжні автомобілі ДАІ, які вже списані і не підлягають експлуатації. А замість картонних макетів ставимо об’ємні манекени працівників ДАІ, такі, як у магазинах, – розповів Лецькалюк.
Він пояснив, що такі макети у Тернопільській області встановлюють у місцях, де водії традиційно перевищують швидкість, періодично з порушеннями проїжджають залізничні переїзди, на аварійних ділянках.
– Ми вже встановили автомобіль біля переїзду на дорозі Чортків-Борщів, поряд з ним у не дощову погоду виставляємо «фігуру» працівника ДАІ, – розповів Лецькалюк. – Ще одне авто встановили на об’їзній дорозі Тернополя. Ми не хочемо афішувати, де саме ставимо макети, щоб водії не ставилися до них легковажно. З іншого боку, періодично біля цих макетів чергують наші патрулі, і коли водії, які вже знають, що там макет, таки перевищують швидкість, їх зупиняє справжній інспектор. Тому водіям все ж доводиться бути обачнішими, оскільки вони не знають, чи є в певний момент хтось із працівників ДАІ біля макету.
Микола Лецькалюк додав, що списані «дев’ятки», встановлені як макети, стоять без двигунів, там нічого вкрасти з салону. Тільки кузов справжній і авто виглядає як автомобіль ДАІ.
– Всього ми плануємо встановити 5 макетів-автомобілів і 5 фігур державтоінспекторів. Потім подивимося – якщо це дасть очікуваний результат, якщо там зменшиться аварійність або перестануть порушувати правила, то такі макети поставимо ще, – поділився планами Лецькалюк.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору