Рівне:

Створення та просування сайтів

ПОЛЮВАННЯ НА ЖУРНАЛІСТІВ ВІДКРИТО

Кримінал 22-лют, 2007, 20:309 prov 1 261
Ця пригода трапилася 19 лютого на вулиці Костромській і не пізно ввечері, як зазвичай відбувається, а опівдні, коли на вулиці повно людей. Журналістка, яка, крім того, є редактором Інтернет-сайту „Анти-крим”, зайшла в ліфт. За нею в кабіну втиснувся юнак років 18-20. На рівні другого поверху в кабіні ліфта раптово згасло світло і молодик, затиснувши жінці рота, почав вимагати золоті прикраси. Та журналістка зуміла дати відсіч нападнику, вдаривши його сумочкою, і, коли в ліфті з’явилося світло, зловмисник накивав п’ятами з місця пригоди. На виклик негайно виїхала міліція, але нападника поки що не знайшли.

Це не поодинокий прецедент нападу зловмисників на журналістів. Так, першим у статистику пограбованих журналістів у листопаді минулого року потрапив прес-аташе ГО „Антикримінальний вибір” Іван Чорнобай, на якого нахабні зловмисники напали неподалік приміщення УМВС України в Рівненській області. Тоді молодий журналіст позбувся особистих речей і ряду важливих документів, але серйозно сам не постраждав. Наступним потерпілим журналістом став телеоператор Олександр Кондратенко, який впродовж одинадцяти років знімав кримінальні новини для телепрограми „Патруль”. Його біля під’їзду будинку на вулиці Степана Бандери перестріли двоє невідомих. Олександра Кондратенка побили і забрали сумку з речами та два мобільні телефони.

Подібна участь спіткала 7 лютого і молодого ведучого Радіо-Треку Андрія Конька, якого в центрі міста теж побили та відібрали речі. На цьому ланцюжок травм журналістів не закінчився. 12 лютого потрапив у аварію відповідальний секретар газети „Волинь” Володимир Баталов. Водій, який був за кермом, загинув на місці пригоди. Журналіст наразі перебуває в лікарні, отримавши важкі травми. Зважаючи на вищесказане, журналісти Рівненщини звертаються до рівненських правоохоронців (органів міліції, прокуратури, СБУ) з вимогою провести детальне розслідування всіх випадків нападу на журналістів, перевірити причетність нападників до політичних та кримінальних структур. Використовуючи інформаторів з кримінального світу, дослідити можливий зв’язок різних нападів на журналістів з намаганням вчинити тиск на журналістську спільноту Рівненщини, упередити можливість подальших нападів на рівненських журналістів.

Як повідомили з ЦЗГ УМВС України в Рівненській області, 19 лютого міліціонери затримали двох 17-річних юнаків, які підозрюються у нападі на телеоператора Олександра Кондратенка. Щодо пошуків інших злочинців, які є причетними до нападів на журналістів, то прокурор області Олексій Баганець пообіцяв, що матеріали розслідування всіх справ, у яких журналісти проходять потерпілими, прокуратура прискіпливо перевірить. А також, що це питання підніматиметься на кожній із щомісячних міжвідомчих нарад силових структур області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору