Рівне:

Створення та просування сайтів

В очікуванні результату

Спорт 03-лип, 2008, 11:489 prov 1 259
З огляду на чотирнадцяте місце команди обласного центру — він видався невдалим. У тридцяти матчах рівняни змогли здобути лише сім перемог. У другому колі взагалі лише один виграш. Та й той технічний — долинський ”Нафтовик” знявся зі змагань. Чи слід було очікувати кращий результат? Здається — ні. Постійна зміна тренерів, жалюгідне існування, фінансові проблеми („Верес” тримається на плаву завдяки місцевому бюджету, а можливості у міста не вельми великі) дали такий результат. Впродовж останнього сезону „Верес” тренували три керманичі (розпочав Іван Кованда, продовжив Віталій Шевчук і завершив чемпіонат Микола Філін). Можливо, причина невдалих виступів криється у цьому, але навряд чи. Навіть найгеніальніший тренер не зміг би досягти успіху без передсезонних зборів, селекційної роботи тощо. Все це потребує відповідних фінансових вливань, а їх у команди немає. Два роки тому страхова компанія „Княжа” хотіла вкласти гроші у команду, стадіон. Саме їх представник мав наглядати за використанням фінансів, але керівництво „Вереса” в особі президента Святослава Власюка на це не погодилося. А жаль. „Страховики” домовилися у Львові й однойменний клуб уже виступатиме у вищій лізі. А команда „Княжа” зі Щасливого сезон проводитиме у першій лізі, ставши переможцем у групі А другої ліги. Отакі реалії.
А що ж „Верес”? У першому колі рівняни змогли провести триматчеву серію без поразок (7-9 тури, коли здобули сім очок). Така ж серія, з трьох ігор, але вже без перемог пройшла у другому колі. В решті ігор перемоги чергувалися з поразками, а у другій половині в більшості програші приходили на зміну нічиїм. Команда не могла конкурувати із своїми суперниками. Необхідно було щось робити, аби не втратити команду. Це було очевидним. На це давно вказував основний індикатор стану справ команди — глядач. Вболівальників на трибунах „Авангарду” ставало все менше і менше. Навесні відбулося довгоочікуване та прогнозоване об’єднання „Вереса” з „Штурмом”. Під керівництвом Миколи Філіна омолоджений склад здобув три нічиї та зазнав одну поразку. Попри сподівання одних та зловтішання інших, результат не надто особливий. Проте важко молодим гравцям з чемпіонату області відразу адаптуватися у професійній, хоч і другій лізі. Головне, що камінь зрушено з місця. У Миколи Філіна є своє бачення розвитку та підготовки команди. Є в нього надійний тил — віце-президент „Вереса” та президент ФК ”Штурм” Ігор Климишин. За фінансової підтримки цього любителя футболу єдина команда області намагатиметься повернути вболівальників на стадіон. А це станеться тоді, коли „Верес” розпочне вигравати і показувати той футбол, який приносить задоволення і результат. На жаль, у чотирьох матчах рівняни жодного разу не виграли. Проте в жодному вони не були хлопчиками для биття. А було б у молоді трішки більше досвіду та професіоналізму, були б перемоги. Це обов’язково прийде. З часом. Ніщо не дається відразу. Потрібно терпіння.
Зараз у команди завершилися нетривалі канікули. Після тестування футболісти ”Вереса” вирушать на передсезонний збір у Закарпаття. За багато останніх років — вперше. Саме там визначиться склад команди, який буде намагатися завоювати серця вболівальників і повернути свято футболу на стадіон „Авангард”. Головне, що у тренерського штабу команди є з ким працювати — перспективна молодь та досвідчені ветерани. Кадрові питання будуть вирішуватися лише після тестів та передсезонних зборів.

Статистика

“Верес” зіграв 30 поєдинків. У них рівняни здобули сім перемог, вісім нічиїх та зазнали 15 поразок. Набравши 29 очок, “Верес” посів 14 сходинку у турнірній таблиці. Наша команда забила 25 голів і пропустила 44. В пасиві колективу 62 попередження (найбільше на рахунку Андрія Колаковського — 8, Ігоря Геруса — 7, Олександра Любара — 6 та два вилучення (Вадим Лозян та Андрій Жук).
Забивали одинадцять футболістів — Володимир Ткачук — 7 голів (шість з пенальті), Олександр Любар — 4, Андрій Федорчук — 3, Володимир Никончук та Дем’ян Назаренко — по 2, Анатолій Коломієць, Олег Котюк, Віталій Шевчук, Андрій Жук, Максим Морозенко, Михайло Тивончук — по одному. Ще один м’яч суперник забив собі сам. Крім цього, Володимир Ткачук не реалізував 3 пенальті.
У першому колі “Верес” набрав 19 очок (6 перемог, 1 нічия, 8 поразок), а в другому — 10 (1 перемога, 7 нічиїх, 7 поразок).
Команда змогла здобути один виграш з великим рахунком (4:1 над “Єдністю“), двічі з великим рахунком поступилася — на виїзді “Оболоні-2 (0:7) та вдома “Нафкому” (4:0).
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору