Рівне:

Створення та просування сайтів

Львівські залізничники залучили до протипожежних навчань пожежний поїзд та установки комбінованого генерування піни

Останні новини 05-лип, 2008, 14:349 prov 1 343
На полігоні Львівської залізниці у Рясне-2 відбулися протипожежні та антитерористичні навчання, у яких взяли участь працівники служби воєнізованої охорони Львівської залізниці, начальники усіх служб та керівництво магістралі. За легендою навчань, охоронці не лише знешкодили терористів, які намагалися незаконно втрутитися в роботу залізниці, але й різноманітними засобами гасили пожежу, яка умовно виникла в цистерні зі світлими нафтопродуктами.
Як показали результати навчань, найкраще на гасінні пожеж працює пожежний потяг, яких на Львівській залізниці зараз 12. Один такий потяг рівнозначний за ефективністю пожежегасіння 57 пожежним машинам. Потяг подає воду та суміші до осередку пожежі з інтенсивністю 1600 літрів за хвилину, має запас води 120-180 тон. Ще однією перевагою такого поїзда є те, що подача води по магістральних лініях може здійснюватися на відстань до 1 кілометра, а по робочих рукавах до 500 м.
«Ми прискіпливо стежимо за рівнем оснащеності залізниці найновішими протипожежними засобами, — сказав під час навчань начальник Львівської залізниці Михайло Мостовий. — Лише у 2007 році на такі потреба ми скерували три мільйони гривень, а цього року заплановано ще 3,5 млн. грн. Події не залишають нам часу на роздуми, тому треба тренуватися більше, аби у потрібний момент спрацювати злагоджено та ефективно».
Подібні навчання проводять на залізниці постійно. Лише у 2008 році це вже третій подібний захід, попередні відбулися на Франківщині та Закарпатті. Наступний етап навчань заплановано на листопад.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору