Рівне:

Створення та просування сайтів

Микола Філін: головне — створити команду

Спорт 10-лип, 2008, 15:139 prov 1 544
Напередодні виїзду гравці команди пройшли напружені тести, які визначили ступінь фізичної готовності кожного футболіста. Попри зайнятість, головний тренер команди ”Верес” Микола Філін віднайшов час аби поспілкуватися з пресою і розповісти про стан справ у команді та плани на майбутнє.
— Перш ніж говорити про підготовку до нового сезону, повернімося трішечки назад. Ви очолили команду на останні чотири гри. Три нічиї, одна поразка в чотирьох поєдинках. Ви розраховували на більше?
— Завдання ставляться залежно від готовності команди. Звичайно, ми не готувалися ціленаправлено до ігор у другій лізі й тому отримали такий результат. Ми маємо шість-сім гравців, які готові грати на вищому рівні. От зараз провели тестування і маємо результат функціональної готовності всіх гравців. Звичайно, три очки — це плачевний результат. Не змогли у короткий час віднайти у футболістів додатковий резерв. Ця неготовність відчувалася в кінцевих стадіях атак — м’яч летів куди завгодно, тільки не у ворота. Після зборів можна буде говорити, на що ми зможемо розраховувати у новому сезоні.
— Навіщо вам проводити тестування?
— Тестування — необхідний етап у передсезонній підготовці команди. Вони відразу показують — хто вже може показувати результати, хто підходить до основної групи, а хто знаходиться в ”розібраному” стані. Потрібно працювати і підтягувати решту. От візьмемо Марка Майдана, який був чи не найкращий у чотирьох іграх чемпіонату. Зараз пройшов тести — жахливий результат. Будемо працювати. Якщо гравці хочуть грати на профеісйному рівні і показувати хороший футбол їм необхідно працювати!
— Як готуватиметься команда до нового сезону?
— Після невеличкої перерви гравці два дні займалися біговими вправами, потім ми перевірили їх на стрибкову готовність. Наступним етапом стало тестування. За їх результатами вималюється картина подальшої підготовки. Дев’ять днів готуватимемося в Мукачево. Плануємо провести кілька товариських поєдинків. Зокрема, ведуться переговори із двома ”Арсеналами” столичним та харківським , ”Нивою” з Тернополя. Пробудемо там до 14 липня, а 16 маємо стартувати у Кубку України.
Беремо в Мукачево 25-27 гравців. Великих придбань немає. Дав згоду грати за команду Артем Українець із сарненського ”Маяка”. Взяли в оренду в луцької ”Волині” Максима Ковальчука, який виступає в півзахисті. Повернувся в Рівне Юрій Козлюк, на якого покладаємо надії. Все решта молодь. Наша молодь, яка виховувалася в костопільському спортінтернаті та СДЮШОР-”Верес-2”. Саме на місцевих вхованців маємо великі надії.
— А як же досвідчені гравці?
— Після переговорів вирішили, що Анатолій Коломієць та Віталій Шевчук опікуватимуться молоддю і працюватимуть з юнацькою командою. Андрій Федорчук залишається гравцем команди. Його досвід необхідний молодим гравцям ”Вереса”. До досвідчених міг би віднести і Володимира Ткачука.
— А як взагалі йде співпраця із і тренерами команд-учасників обласних змагань?
— Тут є певні проблеми. Тренери, які виховують спортсменів забуваються після того, як підготував футболіста. І тут намагатимемося працювати, аби зацікавити тренерів виховувати нових зірочок рівненського футболу. А ”Верес” буде вершиною піраміди, куди намагатиметься потрапити талановита молодь. Взяти нинішних футболістів — майже всі вони вихованці рівненського футболу. Це ж стосується співпраці дитячих тренерів. Часто їх згадують двічі — на ювілей або коли їх не стає. І тут намагатимемося виправити становище і віднайти спільну мову з тренерами.
— Непросте запитання. Частина вболівальників не радо зустріла об’єднання команди і прихід футболістів ”Штурма”. Чому?
— Не думаю, що необхідно багато уваги приділяти цьому. Головне — створити боєздатний колектив, який міг би боротися за високі цілі. А прйшов би інший клуб, ”ОДЕК” чи якись інший. Що тоді говорили б? Зараз команда складена з вихованців рівненського футболу — це хіба погано? Так не вистачає досвіду, але з часом він прийде. Якби я привіз звідкись легіонерів — тоді можна було б говорити і питати за результат. А наші вихованці мають грати у нашій команді! От і все. Комусь це не подобається. Тільки чому — не знаю.
— Які завдання будуть поставлені перед командою на наступний сезон?
— Головне завдання — створити боєздатний колектив, які міг би достойно виступати у чемпіонаті. Ми представляємо місто і область. Хочеться, аби вболівальники повернулися на стадіон і були задоволені і результатом, і грою своєї команди. Це найголовніше.
***
У понеділок ”Верес” провів перший спаринговий поєдинок із столичним ”Арсеналом”. Матч виграли вищолігівські футболсти — 2:1. У нашій команді відзначився Андрій Жук. У середу планувався поєдинок із тернопільською ”Нивою”. В перервах між іграми гравці проводять триразові тренування.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору