Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненщина спортивна

Спорт 10-лип, 2008, 15:149 prov 1 192
У неділю на свій перший двотижневий тренувальний збір відправився БК-93 „Пульсар”. Вперше за час існування команди баскетболісти не поїхали на Шацькі озера, а розпочали готуватся до чеміпонату у суперлізі на туристичній базі ”Верховина” поблизу Яремчі в Івано-Франківській області. Після ”гірського” збору ”Пульсар” планує провести збір або в санаторії ”Червона калина”, або на одній з польських спортивних баз. Крім того, у середині серпня рівняни планують зіграти два контрольні поєдинки із американською командою християнської спортивної спілки. Саме в них, можливо, побачимо новачків команди.
***
У вівторок відбулося жеребкування першого попереднього етапу розіграшу Кубка України з футболу сезону 2008-2009 років. Згідно з ним 16 липня рівненський „Верес” вдома прийматиме ФК ”Коростень”. За підсумками минулого чемпіонату у другій лізі наш суперник посів восьме місце — в 30 іграх коростенці 11 раз вигравали, 11 нічиїх і 8 разів поступилися — 44 очки. „Верес” у першому колі на виїзді переміг 1:0, а вдома у дургому розійшовся миром — 0:0.
***
Професійна футбольна ліга України оприлюднила команди, які виступатимуть у другій лізі групи ”А”. Серед вісімнадцяти колективів є рівненський ”Верес” і відсутня млинівська ”Вікторія”, чутки про заявку якої поширювалися останнім часом. Стартує наша команда 20 липня на виїзді із «Буковиною».
***
Матчами перенесеного п’ятого туру завершилося у неділю перше коло чемпіонату області з футболу у першій лізі. Центральним був поєдинок в Оржеві, де чинний чемпіон ”ОДЕК” приймав сарненський ”Маяк”. Гру можна поділити на дві частини. У першому таймі ініціативою володіли господарі і двічі змогли скористатися своєю перевагою. Голи на свій рахунок записали Віктор Онищук (12 хвилина) та Андрій Новак (42). Після перерви активніше виглядали гості, але забити змогли лише один раз. На 84 хвилині відзначився Артем Українець. Вигравши 2:1, ”ОДЕК” наздогнав ”Маяк”. У команд по 25 пунктів. Стільки ж має рівненська ”Славія”. Проте перевагу в тріумвіраті має ”ОДЕК”, який провів на одну гру менше від конкурентів — десять.
Результати ігор: ФК ”Вельбівно” — ”Хімік” — 0:0 ( юнаки — 4:1), ”Полісся” — ”Случ-Класік” — 0:1 (3:1), ”Сокіл” — ”Штурм-МЕГУ” — 5:1 (перенос), ”Волинь-Цемент” — ”Водник” — 5:1 (+:-), ”ОДЕК” — ”Маяк” — 2:1 (1:2).
***
Відбулися матчі чотирнадцятого туру першості області з футболу у другій лізі. Після їх проведення у турнірній таблиці двовладдя — по 24 очки набрали ФК ”Гоща-АМАКО” та ”Енергія” з Володимирця. По 20 у ”РОКО” (Городок) та ”Варіанта” (Кузнецовськ). Результати ігор: ”Олімп” — ФК ”Смига” — 4:0, ”Варіант” — ”Спартак” — 2:0, ”Горизонт” — ”Фіалка” — 0:0, ”Горинь” — ”ДПА-Сатурн” — 1:2, ФК ”Гоща-АМАКО” — ”Верес-2” — 5:2, ”Енергія” — ”Високовольтник” — 5:4. серед бомбардирів лідирує Артем Кан (”Фіалка”).
***
Команда рівненської атомної станції стала переможцем ІІІ міжнародного турніру з мін-футболу на Кубок корпорації ”Твел” та ДП НАЕК ”Енергеатом”, який відбувся в Кузнецовську. Участь у змаганнях взяли команди атомних станцій України та підприємств російської корпорації. Приз кращого бомбардира було вручено Антону Салтикову з команди ”Чепецького механічного заводу”, кращим гравцем турніру став Альберт Сафронов, який представляв ”Новосибірський завод хімконцентратів”, а звання кращого воротаря отримав Юрій Крисюк, голкіпер команди Рівненської АЕС.
***
Впродовж кількох днів у Рівному відбувалися поєдинки Кубка України з пляжного волейболу серед дівчат та юнаків 1991 року народження і молодших. У дівчат на старт вийшло десять команд. Переможцем стала пара Марина Самодай-Таня Сукач (Суми-Дніпропетровськ). Команда Рівненської області у складі Валентини Грицюк – Олени Басанової були третіми, перемігши херсонську команду. Серед тринадцяти пар хлопців перемогу святкувала Закарпатська команда у складі Валерія Самодай – Сергія Попова. Перша збірна юнаків Рівненської області (Антон Куцмус-Іван Баранюк) через травму одного з гравців вибула з боротьби. А от команда ”Рівненська область-2” (Олександр Курінець-Олег Покотило) стала четвертою, поступившись 0:2 ”Холодному яру” з Черкаської області у матчі за третє місце.
***
З 23 по 30 червня 2008 року в норвезькому Сарпсборзі відбувався чемпіонат Європи з армспорту серед чоловіків, жінок, юніорів, юніорок, ветеранів, в якому брали участь понад 300 спортсменів з 24 країн Європи. Не пасли задніх у змаганнях два представники Рівненщини. Серед чоловіків у ваговій категорії 70 кг в боротьбі на праву руку студент НУВГП Іван Лук’янчук став чемпіоном Європи, а у боротьбі на ліву руку він посів шосте місце. Серед юніорів у ваговій категорії 55 кг студент НУВГП Володимир Данилюк виборов третє місце у боротьбі на праву руку, а в боротьбі на ліву руку був п’ятим. Тренує спортсменів Олександр Комаревич.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору