Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 10-лип, 2008, 15:309 prov 1 234
Ціни на ДП у Києві подолали позначку в 7 грн
На вихідних у Києві роздрібна вартість дизельного палива пересікла позначку в сім гривень за літр.
Зокрема, на автозаправних станціях «Лукойл», «WOG», «Окко», «Золотий гефест» ціни на дизельне паливо склали 7,05 гривень за літр.
Раніше експерти прогнозували, що в липні ціни можуть зрости ще на 5%, особливо на дизпаливо, яке нарешті подолає психологічну планку в 7 гривень/літр.

На міжбанку знизився курс гривні
Курс гривні на міжбанківському валютному ринку, що зберігався незмінним у п’ятницю, у понеділок знизився на 15 коп. до 4,72 UAH/USD.
За словами дилерів комерційних банків, на початку торгів котирування коливалися в межах 4,59-4,62 UAH/USD, надалі знизилися до 4,57-4,59 UAH/USD, а до кінця торгів склали 4,60 — 4,62 UAH/USD.
Вийшовши на ринок, Національний банк викупив надлишковий обсяг пропозиції доларів за курсом 4,72 UAH/USD.
За даними НБУ, сума коштів на кореспондентських рахунках банків зросла на 3,4 млрд. грн. і досягла найбільшого з жовтня минулого року значення — 21,172 млрд. грн. Це відбулося у зв’язку з одночасним вливанням у фінансову систему коштів Мінфіном і Нацбанком.

У Мінську впала карусель: шестеро постраждалих
Шість чоловік, зокрема четверо дітей і підлітків, отримали травми в результаті аварії на одному з атракціонів, що трапилася 7 липня в мінському парку імені Челюскінців
Як повідомили в білоруському МНС, за свідченнями очевидців, карусель, на якій каталися діти і дорослі, несподівано уповільнила хід, потім нахилилася і впала. Фахівці з’ясовують причини інциденту.
Нагадаємо, 9 травня в Луганську в парку відпочинку «Дружба» впала карусель типу “центрифуга”, внаслідок чого двоє чоловік загинули, вісім отримали поранення.

Гітлеру відірвали голову
41-річний житель Берліна відірвав голову восковій скульптурі Адольфа Гітлера на офіційному відкритті Музею мадам Тюссо у столиці Німеччини.
Як повідомив представник місцевої поліції Уве Козелник, при цьому зловмисник ударив очевидця, що намагався перешкодити йому відірвати голову Гітлера.
Постать Гітлера у берлінському музеї Тюссо викликала хвилю обурення в Німеччині.
Секретар Фонду пам’ятників убитим євреям Європи Уве Ноймеркер назвав цей жест провокацією і лиховісним знаком. Подібної позиції дотримують багато політиків.
У той же час менеджер берлінського Кабінету мадам Тюссо Сусанна Келлер пояснила: “Ми зобразили Гітлера зломленою, пристарілою людиною, що доживає свої останні дні в підземному бункері. Відповідно до проведених нашими маркетологами репрезентативних опитувань туристів і жителів Берліна, вони вважають бажаним розміщення подібної скульптури Гітлера в тутешньому музеї воскових фігур”.
Усього в берлінській філії лондонського Музею мадам Тюссо знаходяться 75 воскових скульптур.

Прикордонники затримали угорського льотчика
5 липня прикордонний наряд за 3 кілометри від лінії державного кордону поблизу села Соломоново, що біля Чопа (Закарпатська область), затримав громадянина Угорщини. Чоловік був одягнений у льотний комбінезон, мав з собою шолом, прилад нічного бачення, 2 мобільних телефони та внутрішній паспорт громадянина Угорщини. Про це повідомили у прес-службі Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України.
Як повідомив прикордонникам затриманий, він літав на мотодельтаплані в Угорщині вздовж лінії кордону з Україною, і зустрічним вітром його занесло на територію України на відстань більш як 15 кілометрів, де він і впав. На вказаному ним місці прикордонники знайшли лише уламки від гвинта. За фактом прикордонники чопського прикордонного загону проінформували СБУ та МВС. Для чого угорцю потрібен був прилад нічного бачення та де уламки дельтаплану, з’ясовуватимуть правоохоронці.
Як запевняють прикордонники, останнім часом закарпатські та угорські контрабандисти тютюнових виробів все більше намагаються застосовувати маломірну авіацію у своїх злочинних цілях. Лише за останній рік закарпатськими прикордонниками було вилучено у контрабандистів 3 мотодельтаплани, які вони намагались застосувати для перевезення цигарок в Угорщину та Словаччину.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору