Рівне:

Створення та просування сайтів

На Хмельницькій АЕС — усе під контролем

Актуально 24-лип, 2008, 13:359 prov 1 123
Олександр Рахлінський ознайомив присутніх зі стратегією розвитку підприємства на кілька наступних років, де на першому місці стоятиме розвиток атомної енергетики.
Як відомо, ще у червні на енергоблоці №2 виявили пошкодження, що призвело до його зупинки. Розповідає головний інспектор Хмельницької АЕС Сергій Цукор:
— 22 червня цього року другий енергоблок від’єднався від мережі шляхом технологічного захисту з підвищення вібратора ротора генератора через пошкодження обмотки ротора.
Комісія з розслідування порушення встановила, що наслідком пошкодження ротора генератора є виникнення тріщини у слабкому місці механічної міцності шини обмотки ротора. Порушення меж і умов безпечної експлуатації, виходу радіоактивних продуктів за встановлені межі, опромінення персоналу, населення, забруднення радіоактивними продуктами обладнання, приміщень та території АЕС, а також територій, які знаходяться за її межами, не відбулося. Наразі проводяться ремонтно-відновлювальні роботи, які плануємо завершити 30 вересня цього року. На першому енергоблоці триває планово-попереджувальний ремонт. Роботи виконуються відповідно до графіку ремонту.
Далі журналістам продемонстрували інфраструктуру Нетішинської дитячо-юнацької спортивної школи, засновником якої є первинна профспілкова організація ХАЕС. Тут діють відділення з таких видів спорту як: бокс, боротьба самбо, волейбол, гандбол, дзюдо, кікбоксінг, легка атлетика, плавання, фехтування, футбол та художня гімнастика.
Розповідає директор спортивного клубу „Енергетик” Станіслав Балаян:
— Завдяки чудовим умовам – маємо сучасні палац спорту, плавальний басейн, футбольний стадіон та ігрові майданчики, — наші спортсмени демонструють високі результати. Футболісти грають в багатьох професійних командах України, добре розвинений пауерліфтинг. Маємо чудову базу, і таких же виконавців та тренерів. Особливою нашою гордістю є фехтувальниці Галина Пундик та Олена Жовнір, які у складі збірної України візьмуть участь у Олімпійських іграх, що відбудуться у серпні в Пекіні.

Павло ДУТКО,
Нетішин-Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору