Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 01-сер, 2008, 10:109 prov 1 171
У Києві з’явиться пам’ятник Ґонґадзе
Київська міська адміністрація вирішила встановити до 22 серпня пам`ятник Георгію Ґонґадзе та журналістам, які загинули під час виконання службових обов’язків.
Пам’ятник буде розташований у сквері на вул.Червоноармійській, 115-121.
Знак має вигляд багатокутного гранітного каменя із написом “На цьому місці буде споруджений пам’ятник журналістові Георгію Ґонґадзе й журналістам, які загинули при нез’ясованих обставинах”.

Ющенко звільнив сім глав райдержадміністрацій
Президент України Віктор Ющенко в суботу, 26 липня, звільнив з посади сім голів районних державних адміністрацій і одного тимчасово виконуючого обов’язки голови РДА. 48 їхніх колег одержали від Президента догани.
Як зазначено в розпорядженні Ющенка на його офіційному сайті, глави РДА звільнені за неналежне виконання службових обов’язків.
Звільнені очолювали районні державні адміністрації в Миколаївській, Дніпропетровській і Кіровоградській областях.
Глави РДА, які одержали догани, покарані за істотні недоліки в роботі.
Причиною доган став незадовільний стан реалізації державної політики з питань дозвільної системи в сфері господарської діяльності й за результатами Всеукраїнських зборів у рамках постійно діючого Форуму Влада й бізнес — партнери, що відбувся 3 липня 2008 року.

Банани подешевшають
Латиноамериканські країни — експортери фруктів урегулювали з Євросоюзом торгівельну суперечку, яка тривала 16 років, про мито на банани.
Міністр закордонних справ Бразилії Селсо Аморім (Celso Amorіm) заявив, що тепер тариф на ввезення бананів у Європу пропонується встановити до 2016 року на рівні 114 євро за тонну замість нинішніх 176. Уже в наступному році ціни варто знизити до 148 євро.
При цьому офіційні особи ЄС стверджують, що хоча основні принципи узгоджені, офіційно текст договору поки не підписаний. Головною перешкодою є позиція колишніх європейських колоній в Африці, Тихоокеанському регіоні й Карибському басейні, оскільки договір щодо бананів завдає удару по їхніх інтересах як експортерів.
Нагадаємо, що банани встигли відзначитися й в українській економіці. У квітні 2008 року міністр економіки Богдан Данилишин звинуватив їх у різкому стрибку інфляції.

У Сіднеї вперше з 1836 року випав сніг
Уперше з 1836 року в австралійському місті Сідней несподівано випав сніг.
Крім снігопаду в регіоні спостерігається значне зниження температури до 2 градусів нижче нуля. Висота снігового покриву кілька сантиметрів, але це призвело до хаосу на дорогах.
Поки дорослі витягують теплий одяг і розчищають дороги, діти охоче грають у сніжки й ліплять снігових істот, зазначає ІТАР-ТАРС.

У Пекіні відкрилося Олімпійське село
Олімпійське село займає площу 66 гектарів. Під час Ігор тут розмістяться 16 тисяч атлетів з 205 країн і регіонів світу. Загалом на території села розташовані 42 житлових будинки, що вміщають близько 10 тисяч квартир.
Вранці в неділю в село офіційно заселилася китайська спортивна делегація, що стала найчисленнішою за всю історію участі КНР в Олімпійських іграх. На честь 639 китайських спортсменів на площі, де підніматимуться прапори країн-учасниць Ігор, був урочисто піднятий державний прапор Китаю.
Передбачається, що саме ця площа стане головним культурним центром села, тут проходитимуть олімпійські виставки, шоу і навіть відкриті уроки китайської мови.
Одним з головних достоїнств села є його розташування: воно знаходиться в безпосередній близькості від головних стадіонів майбутньої Олімпіади, до віддалених об’єктів прокладені спеціальні автобусні маршрути.
Організатори дуже гордяться Олімпійським селом. Головне досягнення — екологічна складова. Під час будівництва села використовувалися новітні технології. Тут не тільки ліхтарі працюють на сонячних батареях, і очищається дощова вода, але й їздять лише електромобілі, щоб не забруднювати повітря, яким дихають спортсмени.
Олімпійське село закриють 27 серпня.
Двадцять дев’яті літні Олімпійські ігри будуть проходити в Пекіні з 8 по 24 серпня.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору