Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 14-сер, 2008, 15:069 prov 1 229
Найбільші зарплати пропонують програмістам
У липні на українському ринку праці найбільші зарплати пропонували програмістам. Зокрема, розробникам програмного забезпечення працедавці обіцяли близько $1 300.
Після програмістів у переліку пропонованих зарплат липня опинилися юристи. Вони могли отримати до $1 000. Разом із тим, не далеко від юристів за рівнем оплати праці розташувалися інженери й системні адміністратори. Їм працедавці готові були платити $900 і $850 відповідно.
Нагадаємо, у 2007 році найбільша кількість вакансій була запропонована фахівцям у галузі інформаційних технологій і телекомунікацій (17% від усього обсягу вакансій) і у галузі продажів (15%). А найбільш затребуваними в 2007 році були вакансії в галузі продажів і маркетингу.

Трагедія в Криму: рятуючи дітей, чоловік зірвався зі скелі
У Криму автомобіль Крайслер, залишений обабіч дороги з двома дітьми в салоні, почав самовільно рухатися і злетів зі скелі. Батько, який кинувся навздогін, розбився при падінні у прірву, діти дивом вижили. Як повідомляє Головне управління МНС у Криму, трагедія сталася у Чорноморському районі Криму в урочищі Атлеш.
Подружжя із Литви з двома синами, одному із яких 1 рік, а інший ще менший, поїхало на прогулянку на скелястий схил. З’їхавши на машині Крайслер з дороги, чоловік і дружина вийшли з автомобіля, залишивши там дітей.
Раптово машина почала з’їжджати зі схилу. Батько кинувся на допомогу. Всі 10-15 метрів, поки іномарка котилася вниз, чоловік намагався застрибнути в салон, але не встиг – разом із Крайслером він упав з 20-метрового обриву в смугу прибою. У результаті отриманих травм власник автомобіля загинув на місці. Прибувши на місце трагедії, рятувальники та медики виявили у старшого хлопчика перелом стопи. Його молодший брат, який знаходився у дитячому автомобільному кріслі, дивом не постраждав, одержавши лише подряпину.

McDonald’s підвищить ціни
Мережа ресторанів швидкого харчування McDonald’s найближчим часом може підвищити ціни через зростання витрат мережі, в основному на продукти. Про це заявив глава компанії Джим Скіннер.
У першому півріччі найбільша у світі мережа закусочних уже збільшила вартість своїх страв на 4% у США і на 2-4% – у Європі. Чистий прибуток компанії за цей період збільшився в 42 рази – до $2,14 млрд. порівняно з $51 млн., отриманими за аналогічний період у 2007 році.
Керівництво McDonald’s хвилюється, що подорожчання доларового меню, що залучало багато відвідувачів, може зменшити популярність мережі фастфудів. Нагадаємо, 17 липня 11 ресторанів швидкого харчування мережі McDonald’s у Неваді оштрафували на 1 мільйон доларів за прийом на роботу нелегальних мігрантів.

Україна стала абсолютним лідером зростання ринку алкогольної продукції
За даними результатів звіту міжнародної компанії Nielsen (The Nielsen Company), Україна стала абсолютним лідером зростання ринку алкогольної продукції. Її показник склав 43%.
Після України лідируючу позицію займає Англія з 26% зростанням ринку збуту алкоголю. Загальне зростання споживання горілки склало 11%. Росія – найбільший ринок продажів цієї категорії – показала 7% річне збільшення у вартісному вираженні, багато в чому за рахунок переходу споживачів на преміальні бренди. У той же час Польща – другий за величиною ринок – продемонструвала зростання, що перевищує 17% за рік.
Загалом у 2007 році глобальний алкогольний ринок зріс на 6%. До бестселерів світових роздрібних продажів алкоголю фахівці віднесли сидр.
На думку експертів, зростання алкогольного ринку України на 43% зумовлене тим, що пити співвітчизники стали все-таки більше. Але головна причина полягає в тому, що пити стали дорожчий алкоголь.

У Росії бобри перегризли кабель стратегічного зв’язку
Бобри вивели з ладу зв’язок стратегічного призначення на Південно-Уральській залізниці, що може загрожувати безпеці залізничних перевезень. Про це повідомили в прес-службі Південно-Уральського УВС на транспорті.
За висновком експерта, характер, форма, розміри пошкоджень указували на те, що кабель зіпсував гризун. “Найімовірніше, це був бобер, тому що на цій ділянці волокнево-оптичний кабель прокладено по болотяній місцевості”, — йдеться в повідомленні УВС.
Про терміни поновлення лінії зв’язку наразі не повідомляється.
Нагадаємо, у квітні великий бобер потрапив у продуктовий магазин у російському місті Озерськ Челябінської області й учинив погром, розбивши вітрину лікеро-горілчаного відділу і кілька пляшок горілки.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору