Рівне:

Створення та просування сайтів

Відпочинок в Криму стане ще дорожчим

Україна і світ 15-чер, 2006, 15:199 prov 997
Курортні ціни на півострові зростуть цього року на чверть, повідомляє Міністерство курортів і туризму Автономної Республіки Крим. Причин для подорожчання декілька. По-перше, як стверджують експерти, на підвищення цін вплинуло зростання тарифів на енергоносії, паливо і продукти харчування.
Дорожнеча відпочинку тісно пов’язана також з цінами на квитки за проїзд у залізничному транспорті. Нагадаємо, віднедавна вартість пасажирських перевезень зросла на 48 %. Квитки за проїзд у середньому подорожчали на 15-30 грн. (залежно від відстані). Цей чинник, вважають експерти, найбільше вдарить по кишені туристам із заробітком нижче середнього. Істотних втрат зазнають і туристичні фірми.
Разом з тим, учасники кримського ринку туристичних послуг нарікають на політичну нестабільність на півострові. Події у Феодосії відлякують потенційних туристів. Так, низка російських туроператорів відпочинок на півострові вважають небезпечним. Випадки відмови від путівок до Криму, особливо дитячих, в Росії почастішали.
Попри це останні підрахунки свідчать – кількість відпочиваючих у Криму залишиться на торішньому рівні. Щоб залучити ще більше туристів, у Криму на час курортного сезону готові спростити процес перевірки документів. Як повідомлялося раніше, цей експеримент почнеться з 15 червня. Державна митна служба в документах українців, котрі виїжджають на відпочинок, перевірятиме тільки прізвища. Відмінять на час сезону подвійний контроль потягів, які прибувають до Криму з Росії і Білорусі. Щоправда, це стосуватиметься тільки потягів з дітьми.
Також у Міністерстві курортів і туризму республіки збираються збільшити період відпочинку в Криму. В першу чергу, за рахунок розвитку спортивного туризму, лікування, гірськолижного спорту і дайвінгу. На підтримку варто розраховувати і тим, хто надає послуги зеленого і сільського туризму. Для цих цілей бюджет Криму передбачив нинішнього року 200 тис. грн.
Тим часом, за словами виконавчого директора Кримської асоціації туристичних агентств Ірини Чухлової, російські туристи цього року надали перевагу відпочинку в Болгарії і Туреччині перед чорноморськими курортами, що вплинуло на зниження туристичного потоку в травні на 50%.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору