Рівне:

Створення та просування сайтів

КРИМ – БЕЗПЕЧНИЙ ДЛЯ ВІДПОЧИНКУ

Україна і світ 11-сер, 2005, 15:549 prov 971
Під час наради у Ялті міністр охорони здоров’я Микола Поліщук прокоментував представникам засобів масової інформації ситуацію щодо інфікування ВІЛ під час травмування голками, а також щодо стану кримських пляжів. Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров’я.
Міністр охорони здоров’я України Микола Поліщук у суботу, 6 серпня, провів у Криму нараду з керівниками системи охорони здоров’я АР Крим і санітарними лікарями щодо епідеміологічної ситуації на півострові.
Микола Поліщук заявив, що інформація, яка з’явилася у пресі щодо інфікування громадян ВІЛ голками від шприців, знайдених на кримських пляжах, не відповідає дійсності.
– Випадків інфікування ВІЛ через травмування голками не виявлено, – сказав пан Поліщук.
Використані шприци, від яких громадяни отримали травми, знайшли у приватних садибах та на території, близькій до пляжів. Вісім осіб, які травмувалися голками від використаних шприців, отримують профілактичну антиретровірусну терапію. За інформацією, наданою Кримським республіканським центром із профілактики і боротьби зі СНІДом, станом на 1 липня у Криму не зареєстровано жодного випадку зараження ВІЛ через травмування використаними шприцами.
Поліщук зазначив, що сьогодні епідеміологічна ситуація у Криму є задовільною і не існує жодної загрози для погіршення ситуації.
Санітарно-епідеміологічна служба провела ряд профілактичних заходів, кожні дві години проводилися лабораторні дослідження води. Міністр повідомив, що у воді не знайдено інфекцій та шкідливих забруднень. 6 серпня о 14:00 практично всі пляжі, які було закриті з профілактичних міркувань, знову розпочали свою роботу.
– Тобто Крим на сьогодні абсолютно безпечний для відпочинку курорт, – підсумував Поліщук.
Голова Ради міністрів Криму Анатолій Матвієнко зробив заяву про те, що інформація з приводу випадків зараження вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ) за допомогою шприців, залишених наркоманами на пляжах півострова, не відповідає дійсності.
Раніше Міністерство охорони здоров’я попередило громадян про можливе зараження вірусом імунодефіциту (ВІЛ) за допомогою розкиданих на пляжах Криму використаних шприців.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору