Рівне:

Створення та просування сайтів

СЕС: В Україні працює 30% пляжів

Україна і світ 24-чер, 2010, 13:189 prov 1 137
В Україні працює 271 пляж або 30,1% від загальної кількості, повідомляє прес-служба Санітарно-епідеміологічної служби (СЕС) України.
З пляжів, що працюють, - 245 на морському та 26 на річковому узбережжі.
Так, згідно з повідомленням СЕС, у АР Крим працює 156 пляжів, не закрито жодного. У м. Севастополь працює 8 пляжів.
У Донецькій обл. функціонує тільки 3 морських пляжі у Першотравневому районі та 1 річковий пляж на озері “Голубе” у м. Авдіївка. Відхилення від стандарту виявлено у 2 пробах морської води з непрацюючих пляжів у районі готелю “Турист” у м. Маріуполь та у Приморському районі. Купатися там заборонено, пляжі знаходяться під наглядом санепідслужби.
У Запорізькій області працює 62 пляжі. Відхилення від стандарту виявлено у 1 пробі річкової води у м. Запоріжжя з пляжу “Правий берег”.
У Миколаївській області працює 6 пляжів. Закрито 2 пляжі у м.Очаків на Дніпро-Бузькому лимані (міський і дитячий) та 1 річковий міський пляж у м. Первомайськ.
В Одеській області працюють 19 морських пляжів. Закрито 1 морський пляж - “Чорноморка” у м. Одеса та 1 річковий пляж у м. Кілія. Тимчасово заборонено морське водокористування на 5 пляжах Одеси: “Чорноморка”, “Аркадія”, “Золотий берег”, “Курортний”, “Чайка”. Ці пляжі знаходяться під наглядом санепідслужби.
У Херсонській обл. не працює жоден пляж.
Нагадаємо, 3 червня головний санітарний лікар України Геннадій Рожков заявляв, що в Україні залишаються закритими більше 80% пляжів.
За його словами, основною причиною цього є неготовність дозвільних документів для їх відкриття. Наприклад, за його словами, з цієї причини в Криму з 336 пляжів працюють тільки 11, а в Києві з 12 працює 1.
Він повідомив, що мор риби, який стався в середині весни, не став причиною забруднення води завдяки процесу самоочищення річки.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору