Рівне:

Створення та просування сайтів

Пляжі Коктебеля покриваються мазутними плямами

Україна і світ 24-кві, 2008, 10:469 prov 1 401
Цього разу мазут з суден, що затонули під час зимового шторму біля берегів Керчі, сплив недалеко від заповідного Карадага, з боку Коктебельської бухти. Стометрова смуга одного з найчистіших раніше пляжів півострова, улюблене місце відпочинку курортників, покрилося бридкими плямами. Екологи говорять, що з приходом тепла з Керченської протоки бруд принесло сюди морською течією. А все через те, що злощасні плями не виловили вчасно.
– У Керченському морському торговому порту підноситься величезна «піраміда Хеопса», де в мішках складено більше чотирьох тисяч тонн піщано-мазутової суміші разом із замазученими водоростями, тушками бакланів і іншою загиблою морською живністю, — пояснює голова Кримської республіканської асоціації «Екологія і світ» Віктор Тарасенко.
Кримські екологи прогнозують, що мішків з брудом з кожним днем ставатиме все більше. За їх словами, безвідповідальні чиновники просто закривають очі на найважливішу проблему курортного сезону, що настає. Тим часом з настанням спекотного кримського літа мазут знову потече з мазутово-піщаного терикону в протоку, а нафтові плями з дна загрожують обрушитися з весняними штормами на пляжі півострова.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору