Рівне:

Створення та просування сайтів

Молодь Рівного частувала усіх салом під соусом Сацебелі, а Володимиру Путіну присвоїла Премію Миру

Останні новини 16-сер, 2008, 11:099 prov 1 026
Події, що наразі мають місце на території Грузії нікого не залишають байдужими – по всій країні прокотилася хвиля акцій-протестів проти агресивних дій Росії та її посягань на незалежність та суверенітет іншої держави.
Рівненська молодь не залишилась осторонь проблеми російсько-грузинських відносин - влаштувала громадську акцію солідарності з грузинським народом. Активісти молодіжних громадських організацій «Фундації Регіональних Ініціатив», «Клуб Української Елітарної Молоді», мистецької формації «МЕТР», «Батьківщини молодої» та Громадянської мережі ОПОРА організували чотирьохгодинне дійство, щоб привернути увагу рівнян до безпрецедентних подій, що відбуваються у Грузії та виказати свою підтримку грузинському народові.
Під звуки грузинської національної музики рівнянам була показана підбірка фото та відеоматеріалів, які відображають протистояння в хронологічному порядку. Учасники акції закликали рівнян не купувати російські товари до тих пір, поки конфлікт не буде врегульовано. Адже доходи, що отримує російський бюджет з продажу такої продукції, будуть використані на продовження війни з Грузією.
На центральному майдан міста в день проведення акції були розміщені інформаційні стенди, на яких усі охочі мали змогу залишити свої побажання як грузинському, так і російському народу. А також поставити свій підпис під заявою молодіжних та громадських організацій Рівного. Загалом, під заявою підписались понад 100 людей, а охочих залишити свій коментар чи побажання виявилось ще більше. Рівняни майже одностайно підтримали Грузію у її боротьбі проти російських агресорів, серед коментарів найчастіше зустрічались вирази на кшталт «Грузія! Ти повинна підніматися з словами, що ти незалежна», «Грузія! не повторюй шлях України до незалежності, борися! Ми з тобою!!!», «Ми з вами до останнього, до свободи! Грузія буде незалежною від Росії», тощо. Усі побажання та коментарі, зібрані в ході акції-підтримки, разом з підписаною заявою будуть направлені відповідно в Російське та Грузинське посольство в Україні.
Щоб нагадати рівнянам про нашу схожість, активісти акції частували усіх перехожих українським салом під грузинським соусом Сацебелі. А прем’єр-міністру Російської Федерації запропонували присвоїти Нобелівську премію Миру за 2008 рік за унікальні інноваційні технології по ненасильницькому врегулюванні збройних конфліктів в Чечні та в Грузії, за проведення успішної операції по налаштуванню світу проти грузинських «отморозків» (термін Президента РФ Медведева), за розробку нових методів в області військово-політичної хірургії; за розвиток добросусідських відносин з ближніми країнами і за впровадження нових гуманітарних форм бліц-окупації їх території.
В пам'ять жертв цієї безглуздої війни, яких за суперечливими даними вже нараховується близько півтори тисячі чоловік з трьох сторін, молодіжні громадські лідери запалили 200 свічок та виклали їх у формі грузинського національного прапору. Жертв війни також вшанували хвилиною мовчання.
Між Україною та Грузією є багато чого спільного. Головна риса, що нас об’єднує – це сила духу та нескореність. Наша історія переповнена боротьбою за власну волю та незалежність. Ми разом відстоювали своє право на гідне та достойне життя під час кольорових революцій. Ми разом йдемо по європейському шляху розвитку. Чи не це стало причиною того, що Грузія опинилась втягнутою у військовий конфлікт. І чи не стане Україна наступною?
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору