Рівне:

Створення та просування сайтів

Базарники борються з владою за торгові місця

Актуально 28-сер, 2008, 14:179 prov 1 406
– Ми писали прохання, що якщо нам не хочуть виділяти вулицю Базарну для торгівлі, то нехай нададуть частину тротуару на вулиці Шевченка, – говорить представник ініціативної групи пані Світлана.
На прес-конференції продемонстрували відео, де показували місця, виділені для „вигнанців”. Відверто кажучи, не те, щоб торгувати, а й ходити там нормально не можливо. Окрім того, на деяких із „перспективних місць” уже зручно влаштувалися інші „базарники”, які, зрозуміло, своїм місцем у жодному разі поступатися не збираються.
Торговці, в свою чергу, незважаючи на заборонне розпорядження, все ж вийшли торгувати на „чорному ринку” у суботу та неділю. І хоча із боку представників МВС „тиску” не було, однак поява базарників на місцях „звичного промислу” неабияк обурила мешканців вулиць Пересопницької та Базарної, адже вони також виступали ініціаторами за припинення вуличної торгівлі.
Однак після вихідних „непокірні” все ж вгамувалися. Базарники чекають рішення міської влади до середи. І якщо не вдовольнять їхнє прохання щодо тротуарної частини вулиці Шевченка, вони обіцяють повернутися на вулицю Базарну попри будь-що.
Як заявив начальник відділу внутрішніх справ міста Рівного Григорій Зарічнюк, зловживання є. Порушується закон із однієї та іншої сторін. І якщо люди хочуть торгувати, то для цього є місцева влада, котра приймає відповідні рішення й узаконює торгівлю. І якщо так буде, тоді все стане на свої місця.
А поки що базарникам, які торгували на вулиці Базарній, Пересопницькій, Полуботка, Шевченка, залишається чекати рішення міської влади до середи. І вони надіються на те, що міська влада піде на компроміс, на який свого часу довелося йти їм самим. Щоправда, проти своєї волі.
Микола КИРИЛЬЧУК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору