Рівне:

Створення та просування сайтів

Перевізники України проведуть серію масштабних акцій протесту

Останні новини 03-вер, 2008, 10:319 prov 1 093
Протестуючі вимагатимуть негайного звільнення керівників управлінь Головавтотрансінспекції в регіонах, де найбільше, за словами перевізників, грубо порушують їхні права, а саме: в Полтавській, Рівненській, Харківській, Черкаській і Чернігівській областях. Також перевізники будуть вимагати звільнити із займаних посад заступника міністра транспорту та зв’язку Сергієнка та начальника Головавтотрансінспекції України Логутова, оскільки, на їхню думку, саме ці посадовці несуть повну відповідальність за той кризовий стан в галузі перевезень пасажирів, що нині панує в державі.
Ще одним пунктом вимог протестуючих буде недопущення внесення змін до постанови Кабміну „Про внесення змін до Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту” щодо заборони експлуатації автобусів переобладнаних з вантажних автомобілів з 1 січня 2009 року. У лютому цього року перевізники домовилися з урядом, що експлуатувати такі транспортні засоби можна буде до 2012 року. До цього часу перевізники змогли б замінити рухомий склад. Проте зараз влада хоче знову порушити ці домовленості, прийнявши відповідну постанову.
Протестуючі також вимагатимуть зобов’язати Укравтотранс, обласні державні адміністрації, органи місцевого самоврядування укладати договори з перевізниками та видавати їм дозволи на перевезення пасажирів строком на п’ять років.
„Необхідно також повністю змінити склад конкурсного комітету Укравтотрансу та ліцензійної комісії Головавтотрансінспекції, які наразі лобіюють лише інтереси членів однієї організації, а не інтереси всієї держави, – говорить Сергій Овчинніков. – Тому ми вимагатимемо включення до складів цих комісій представників громадських організацій з різних куточків країни, а також зробити процедуру проходження конкурсу прозорою та неупередженою. Це дасть змогу нарешті викорінити корупцію у цій сфері.”
„Від Рівненщини вже готові виїхати на протест близько 100 автобусів, повністю заповнених людьми, яким набридли такі незаконні дії чиновників, – додає заступник голови правління ГО „Спілка водіїв” Валентин Демчук. – Підтримуватимуть акцію перевізники майже з усієї України. Планується, що в Київ приїдуть кілька тисяч перевізників, водіїв, членів їхніх сімей. Люди доведені до відчаю беззаконням і налаштовані боротись до кінця за свої права.”
За словами Сергія Овчиннікова, серія акцій протесту розпочнеться під стінами Кабміну, продовжиться під будівлями Мінтрансу, Генпрокуратури та Держпідприємництва. Якщо ж вимоги людей не будуть вкотре почуті владою, то вони підуть до посольств іноземних держав з проханням політичного притулку, оскільки у власній країні вони повністю безправні й нікому не потрібні.
Інформаційний відділ ГО „Спілка водіїв”
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору