Рівне:

Створення та просування сайтів

Перевізники України готові до серії акції громадської непокори по всій державі

Останні новини 19-сер, 2008, 11:269 prov 1 286
10 днів дали владі перевізники України, щоб припинити проведення незаконних рейдових перевірок, порушити кримінальні справи проти відповідальних посадовців Головавтотрансінспекції, які їх здійснювали, а також не допустити прийняття постанови Кабміну щодо заборони експлуатації переобладнаних автобусів. Якщо ці вимоги не будуть виконані, то перевізники обіцяють провести серію акцій громадської непокори в столиці та регіонах держави.
Таке рішення було прийняте на загальних зборах перевізників України, які відбулися 13 серпня в Києві.
„Впродовж останніх півроку до нашої організації зверталось чимало перевізників з різних регіонів України зі скаргами на неправомірні дії працівників Головавтотрансінспекції, – говорить голова правління ГО „Спілка водіїв” Сергій Овчинніков. – За словами підприємців, інспектори ГАТІ здійснюють непередбачені законом рейдові перевірки, не надають копій направлень на здійснення перевірки, відмовляються вносити записи до журналу реєстрації перевірок, не надають копії складених на перевізників актів про порушення законодавства про автомобільний транспорт. Тобто, грубо ігнорують усі вимоги законів щодо порядку здійснення перевірок підприємців.”
„Дії працівників Головавтотрансінспекції направлені на знищення малого та середнього бізнесу задля лобіювання чиїхось бізнесових інтересів”, – вважає заступник голови правління ГО „Спілки водіїв” Валентин Демчук.
Тому перевізники направили звернення до Генпрокуратури з вимогою невідкладно провести перевірку діяльності територіальних управлінь Головавтотрансінспекції щодо неналежного виконання її службовими особами своїх службових обов’язків під час проведення перевірок перевізників. При цьому, вжити відповідних заходів прокурорського реагування для припинення незаконних рейдових перевірок перевізників і для поновлення порушених прав перевізників, до яких були застосовані фінансові санкції за результатами незаконних перевірок.
„В 2007 році влада вже намагалась заборонити експлуатацію переобладнаних бусів, – коментує президент Союзу перевізників України Богдан Ляшук. – Однак у лютому цього року нам вдалося відстояти свої права і було домовлено, що експлуатувати такі транспортні засоби можна буде до 2012 року. До цього часу перевізники змогли б замінити рухомий склад. Проте зараз влада хоче знову порушити ці домовленості, прийнявши постанову про заборону експлуатації переобладнаних з вантажних транспортних засобів.”
Наразі проект постанову уряду заборони експлуатації переобладнаних автобусів проходить регуляторне обговорення. Тому з метою недопущення прийняття цього документа перевізники направили звернення до Кабінету Міністрів, Мінтрансзв’язку, Держпідприємництва.
Як запевнила голова Профспілкової організації „Чернігівська профспілка підприємців” Олена Варнакова, у випадку ігнорування їхніх звернень перевізники проводитимуть серію безстрокових акцій громадської непокори. Пані Олена переконує, що ці акції будуть ще більш масштабними, ніж ті, які проводились перевізниками до цього часу. Адже влада іншого вибору їм вже не залишає, — повідомили з ГО "Спілка водіїв".
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору