Рівне:

Створення та просування сайтів

Правоохоронці порушують законодавство?

Кримінал 11-чер, 2008, 20:089 prov 1 124
Як вважають в організації, працівники Головавтотрансінспекції здійснюють не передбачені чинним законодавством рейдові перевірки підприємців-перевізників. Адже на сьогодні Законом України „Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності”, що розповсюджується на порядок здійснення держнагляду за дотриманням законодавства про автомобільний транспорт, який здійснюється ГАТІ, визначено два типи контрольних заходів: планові й позапланові. Інших заходів державного нагляду (контролю), які б мали право проводити органи державного контролю, цим законом не визначено. Таким чином, всі інші види державного нагляду, як-то рейдові, контрольні, раптові та інші перевірки, не встановлені Законом України „Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності”, є незаконними.
— Протягом останніх кількох місяців до нашої організації звернулось чимало перевізників зі скаргами на неправомірні дії працівників територіального управління Головавтотрансінспекції, – говорить голова правління ГО „Спілка водіїв” Сергій Овчинніков. – За словами перевізників, інспектори ГАТІ здійснюють непередбачені законом рейдові перевірки, не надають копій направлень на здійснення перевірки, відмовляються вносити записи до журналу реєстрації перевірок, не надають копії складених на перевізників актів про порушення законодавства про автомобільний транспорт.
Тому, за словами пана Овчиннікова, у своєму зверненні до Генпрокуратури організація також просить за результатами перевірки, у випадку встановлення в діях посадових осіб Головавтотрансінспекції ознак злочину, передбачених Кримінальним кодексом України – порушити кримінальну справу. При цьому вжити відповідних заходів прокурорського реагування для припинення незаконних рейдових перевірок перевізників і для поновлення порушених прав перевізників, до яких були застосовані фінансові санкції за результатами незаконних перевірок.
Також, як стверджує заступник голови правління ГО „Спілка водіїв” Валентин Демчук, перевізники Рівненщини вимагатимуть негайного звільнення з посади начальника територіального управління Головавтотрансінспекції в Рівненській області Володимира Горошка. На їхню думку, саме його непрофесійні дії призвели до здійснення цих незаконних рейдових перевірок і накладання величезних штрафів, що заважає підприємцям розвивати свій бізнес та покращувати якість обслуговування пасажирів.
Інформаційний відділ ГО „Спілка водіїв”.
Схожі новини
Коментарі - всього 1

inkognito 11-чер, 20:32

да они все продажные собаки єти менты!где тут люди будут законопослушными если сами менты хуже разбойников и маньяков! продают наркоту, убивают людей!
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору