Рівне:

Створення та просування сайтів

Суд відмовив прокуратурі

Останні новини 04-вер, 2008, 16:539 prov 1 174
Господарський суд Рівненської області сьогодні відмовив у задоволенні позову прокуратури м. Рівне щодо визнання недійсним договору купівлі-продажу адміністративно-лабораторного корпусу № 3 ВАТ “Рівненський радіотехнічний завод”.
Найімовірніше, прокуратура подаватиме апеляцію, прогнозує начальник РВ ФДМУ по Рівненській області Віктор Матвієнко. “Відчуження адмінкорпусу відбувалося з корисливих мотивів, і це очевидно, - пояснює очільник регіонального відділення. – Аби значно занизити вартість будівлі, її з єдиного об’єкта основних засобів перевели на облік як 12 окремих приміщень”. Адже, згідно законодавства, ВАТ “Рівненський радіотехнічний завод” не мав права відчужувати майно, балансова вартість якого перевищувала би суму, еквівалентну 14 тисяч євро за курсом, встановленим НБУ.
Як відомо, рішення господарького суду набирає законної сили після закінчення десятиденного строку з дня його прийняття. У разі подання апеляційної скарги або внесення апеляційного подання рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційною інстанцією.
Нагадаємо, прокуратура м. Рівне звернулася до суду з позовною заявою в інтересах держави (в особі регіонального відділення ФДМУ по Рівненській області) і вимагала визнати недійсною біржову угоду купівлі-продажу адмінкорпусу радіозаводу. Цю будівлю у 2003 році придбало Мале приватне підприємство-фірма “Промсервіс”. Водночас, перевіркою, проведеною міською прокуратурою, встановлено, що біржова угода укладена з порушеннями законодавства. Адже на Рівненській міжрегіональній універсальній товарно-майновій біржі “Прайс” було проведено одразу 12 аукціонів з 12 лотами (на торги виставили 9 окремо взятих поверхів, а також вхідний хол, вантажну шахту і підвал, конференц-залу, цокольний поверх адмінкорпусу). Разом з тим, уклали лише 1 один договір купівлі-продажу, а не 12.
Поповерховий продаж усієї будівлі загальною площею 9 845 кв. м. здійснили трохи більше, як за 860 тисяч гривень, хоча залишкова її вартість на той момент становила більше 3 з половиною мільйонів гривень. Цим самим, переконані у прокуратурі, у результаті незаконного відчуження адмінкорпусу інтересам держави заподіяна значна шкода, оскільки у статутному фонді ВАТ “РРТЗ” частка державного майна складала на момент укладання біржової угоди 70,45%. За даним фактом прокуратура міста у травні також порушила кримінальну справу.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору