Рівне:

Створення та просування сайтів

Мешканці проспекту Миру відвоювали власний будинок

Актуально 21-кві, 2005, 13:359 prov 1 115
Здавалося б, нарешті будуть відремонтовані старі дахи, бюджет міста від цього не втратить жодної копійки, а для частини рівнян буде вирішена проблема з житлом. Так ні, як завжди знайдуться ті, хто зі скептицизмом сприймуть будь-які позитивні починання влади. Цього разу в ролі таких скептиків виступили самі мешканці двох п’ятиповерхівок на проспекті Миру, 2 і проспекті Миру, 4 де мали розпочинатися подібні будівельні роботи. Своє невдоволення мешканці будинків пояснюють тим, що їхні старі будівлі, яким вже більше півстоліття, просто можуть не витримати додаткового шостого поверху і дати осадку.
Як зазначила голова будинкового комітету по проспекту Миру, 2 Світлана Літкіман, проти будівельних робіт виступили майже всі мешканці будинку. Ця п’ятиповерхівка вже давно потребує капітального ремонту. Через велику кількість євроремонтів, що проводяться в ній упродовж останніх років, на зовнішніх стінах вже з’явилися великі тріщини. Тому якщо міська влада не вживатиме ніяких заходів, то через певний час не лише там не можливо буде збудувати мансардні поверхи, а й навряд чи щось залишиться від нинішньої будівлі. Відстоюючи свою позицію, мешканці будинку навіть відмовилися впустити в підвальні приміщення будівельників, які хотіли взяти необхідні проби грунту. Без цього вони не зможуть зробити висновки щодо доцільності проведення будівельних робіт.
Натомість міське керівництво не може зрозуміти такого невдоволення. Як зазначив перший заступник міського голови Рівного Олександр Кравчук, підстав для хвилювання немає. Вся документація розроблялася одним зі столичних проектних інститутів, що має вже багатий досвід у цій сфері. Крім того, за словами пана Кравчука, спонсори, які погодилися фінансувати будівництво мансард, пообіцяли за власні кошти відремонтувати фасади будинків, вкрити їх металочерепицею та поліпшити їх теплоізоляцію.

Ангеліна ПЛОЩАНСЬКА,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору