Рівне:

Створення та просування сайтів

Сумна статистика кохання

Суспільство 21-кві, 2005, 13:429 prov 2 099
Що ж до нинішнього часу, то спостерігаємо невтішну статистику розлучень. Наприклад, в нашому Радивилівському районі за минулий рік було укладено 212 шлюбів, розірвано – 98. Не краща ситуація в цілому по Україні. Наприклад, Державний комітет статистики України повідомляє, що тільки у Львівській області за період з січня-липня 2004 року зареєстровано 7850 шлюбів, а розлучень 3968.
…Коли молодята, щасливі і стомлені після гучного весілля, опиняються нарешті наодинці один з одним, їм доводиться знову відкривати себе – в незвичних ролях чоловіка та дружини, що вони так довго “приміряли” під час романтичних зустрічей та вечірніх розмов. Якийсь мудрий письменник зауважив: “Одружитися – це наполовину зменшити свої права і наполовину збільшити обов’язки”. Коли на заваді цьому стає егоїзм, наслідки можуть бути непередбачуваними. Ігор та Юля одружились рано. Як часто буває, цьому “допомогла” вагітність дівчини. Ігор дуже любив маленьку донечку, а от Юля все ще жила минулим – то у подружки засидиться, то на дискотеку майне. Дитину лишить батькам. Довго терпів Ігор і невипрані сорочки, і безлад в квартирі, і пригорілу картоплю, але серце боліло за донечку. Врешті повернувся назад до батьків жити. Звісно, дитину провідував, може, й забрав би, але ж родина дівчини не віддасть свою маленьку втіху.
Дуже часто молоду сім’ю руйнують довгі розлуки, спричинені заробітками. В маленьких містечках, селах практично немає родини, де хтось би не перебував далеко від дому заради копійки. От і Надія вирішила: досить користатись допомогою батьків, пора самій щось заробити. Тим більше, їхали знайомі, все ж не самій на далекій чужині, та й робота уже мала бути – по догляду за старшою людиною. Поїхала. Регулярно надсилала гроші чоловікові, що лишився з малою дитиною вдома. І раптом після приїзду подала на розлучення. Потім почались довга судова тяганина – чоловік не збирався віддавати дитину навіть після офіційного розлучення. Драма трьох людей, адже дитина переживала її ще гостріше. Ще одна традиційна причина – гірка чарка алкоголізму. Здивувалась, коли почула від Світлани, красивої дівчини з сяючими очима, що вона розлучена. Обережно спитала: “Чому?”, адже ми лише знайомі. “Пив, ніяк не хотів серйознішати” – коротко відповіла вона, стараючись не виказати болю від давно звершеного факту. Одружитись вдруге майже нереально. Де познайомишся в провінції, коли тобі вже давно не шістнадцять. Та й не хочеться більше гіркого досвіду. Нікого не хочеться, каже з легкою усмішкою. Чи легкою?
Часто на заваді шлюбу стають втручання близьких, вікова нерівність. Ольга та Андрій були незвичною парою. Вона старша за нього на кілька років, вразлива дівчина скромної зовнішності. Він молодий, красивий. Очей не зводив з нареченої. Та батьки його були не в захваті від такого союзу. Жили у тісній квартирі з батьками молодої. І раптом – розлучились. Поповзли плітки. “Вона по заробітках, він по дівчатах”, “вона не могла народити”, “батьки винні”. Ольга відводить сумні очі при зустрічах. Вона й далі змушена заробляти за кордоном, хоча уже має серйозні проблеми зі здоров’ям та гіркий досвід самотності.
Закінчиться великодній піст, і знову по всій Україні розпочнеться весільний сезон. Урочисті чоловіки нестимуть на руках наречених у білих сукнях, і очі блищатимуть щастям. Адже одружуються з любові. Бережіть цей кришталевий скарб, крихку радість кохання, що боїться зрад і лихого слова, ненависті та байдужості, неуважності та безвідповідальності. Щоб потім не стало, як у весільному тості – “гірко”…
Наталя Андріюк,
Радивилів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору