Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 28-кві, 2005, 14:229 prov 1 287
Терьохін особисто перевіряє ціни на бензин в регіонах
Міністр економіки Сергій Терьохін 25-26 квітня особисто перевірив в регіонах дотримання встановлених міністерством граничних цін на нафтопродукти.
Робоча поїздка відбудалася з метою виконання пункту 23 доповнення до постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року №1548 “Про встановлення повноважень органів виконавчої влади і виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)”.
Як повідомляв УНІАН, Мінекономіки встановило до 1 травня граничний рівень оптово-відпускних цін на дизельне паливо і бензин, що реалізуються на внутрішньому ринку, а згодом продовжило обмеження до 1 червня.
З урахуванням встановлених граничних цін і рекомендованого Мінекономіки граничного рівня торгової надбавки (13%), роздрібні ціни мають становити: дизпаливо – 2,75 грн./л, бензин А-95 – 2,99 грн./л, А-92 – 2,95 грн./л, А-76(80) – 2,85 грн./л.

Кваснєвський про пільгові візи до ЄС для українських громадян
Президент Польщі Александр Кваснєвський вважає, що Європейський Союз у відповідь на відміну Україною візового режиму для громадян ЄС і Швейцарії має відповісти введенням з боку ЄС пільгових віз для українських студентів, вчених, працівників культури і духовних осіб.
Зокрема, А.Кваснєвський зазначив, що Україна завжди була дуже близька Польщі, і Польща була першою країною, що визнала в 1991 році незалежність України. Україна – країна з великою культурою й історією. Ця країна – не штучне утворення, в Україні – усталене суспільство, з глибоким корінням. Помаранчева революція, крім цього, стала свідченням народження громадянського суспільства. Воно сприятиме розвитку демократичних інститутів.
За словами А.Кваснєвського, План дій Україна-ЄС є кроком в правильному напрямі, однак “тепер повинні з’являтися інші практичні заходи: наприклад, відповісти на відміну Україною з 1 травня візового режиму для громадян ЄС і Швейцарії введенням з боку ЄС пільгових віз для українських студентів, вчених, працівників культури і духовних осіб”.
“Слід було би вжити ряд заходів, щоб показати, що Україну в Європі чекають. Україна – це не нова проблема для ЄС, це – шанс”, – вважає Президент Польщі.

ЗАЗ підвищив ціни на автомобілі для інвалідів
Заступник глави уряду Микола Томенко розкритикував Запорізький автомобільний завод за підвищення цін на автомобілі для інвалідів на 26-28%.
На прес-конференції, присвяченій підготовці до святкування 60-річчя перемоги у Великій Вітчизняній війні, пан Томенко відзначив, що таке підвищення цін ЗАЗом ускладнює виконання наміру уряду прискорити видачу автомобілів інвалідам війни до 9 травня. “На ветеранах, я думаю, не можна заробляти”, – сказав віце-прем’єр.
За його словами, Кабінет Міністрів зараз оперативно реагує на таку ситуацію і проводить розрахунки, технічні рішення для того, щоб підвищення цін ЗАЗом не знизило видачу автомобілів ветеранам.
Микола Томенко підкреслив, що Кабмін має намір упродовж року виконати заплановану програму із забезпечення інвалідів війни автомобілями. Він повідомив, що виплата пенсій та одноразової доплати ветеранам війни проводиться вчасно, і всі суми будуть виплачені до 9 травня.
Томенко також повідомив, що 26 квітня в Президента Віктора Ющенка відбудеться нарада, на якій буде остаточно затверджено план заходів для святкування 60-річчя перемоги у Великій Вітчизняній війні.
У січні Кабінет Міністрів дозволив ЗАЗу оплачувати податковий борг за попередні роки спецтранспортом для інвалідів ВВВ. Зокрема, Міністерство праці, що забезпечує інвалідів спецтранспортом у межах бюджетної програми “Забезпечення інвалідів автомобілями”, уклало із ЗАЗом договір, відповідно до якого розрахунок за придбання спецтранспорта в ЗАЗу для інвалідів ВВВ здійснюватиметься шляхом залучення податкового боргу ЗАЗу за попередні роки.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору