Рівне:

Створення та просування сайтів

ЮЩЕНКО РОЗКРИТИКУВАВ КАБМІН ЗА ПАЛИВНУ КРИЗУ

Україна і світ 19-травня, 2005, 20:399 prov 1 751
Ющенко вважає, що Кабмін у питаннях ціноутворення діяв не кращим чином, вдаючись до неринкових способів регулювання.
“Втручання в ціноутворення і придушування неринковим способом привело до того, що значна частина учасників ринку до України ставляться дуже обережно. Вони не розуміють логіки і, зокрема, перспектив цієї поведінки”, – цитує слова Президента прес-служба.
Раніше в Ющенка відбулася розмова з президентом Росії Володимиром Путіним, а також кілька розмов з прем’єр-міністром Росії Михайлом Фрадковим щодо припинення постачань російської нафти. Унаслідок цих розмов з’ясувалося, що проблема виникла через неузгодження ціни на постачання нафти.
Водночас, на думку Віктора Ющенка, протягом останніх років відбулася серйозна монополізація українського ринку нафтопродуктів певними колами.
Глава держави також вважає, що Антимонопольний комітет виявив “беззубість” і слабкість у врегулюванні цього питання.
Криза
Протягом останніх днів у Києві й інших великих містах України на заправках зник бензин, утворилися черги, ціни зросли, а АЗС компаній “Лукойл” і “ТНК-Україна” ввели обмеження на продаж – 10 л пального.
Раніше Юлія Тимошенко звинуватила Росію в тому, що вона блокувала протягом 5 днів з 7 по 12 травня постачання нафти в Україну, хоча контракти на цю нафту оплачені.
На думку Президента, головне завдання, яке стоїть сьогодні перед керівництвом України, – швидко знайти рішення з оптимізації ситуації на українському ринку нафтопродуктів.
Ющенко запланував у четвер, 19 травня, провести нараду з врегулювання ситуації на ринку нафтопродуктів за участю всіх зацікавлених сторін.
Президент переконаний у можливості досягнення домовленості з Росією щодо врегулювання нафтової кризи за умови демонстрації Україною чіткої позиції в ціноутворенні на нафтопродукти.
“Я впевнений, що сьогодні є можливість домовитися з російською стороною щодо врегулювання цього конфлікту взамін на зміну (цитуємо дослівно, – ред. Кор.net) позиції України – прогнозованої, очікуваної, яснішої – у такому делікатному питанні, як ціноутворення”, – сказав Ющенко.
Наприкінці минулого тижня Юлія Тимошенко заявила, що ситуація на українському ринку нафтопродуктів стабілізується протягом кількох тижнів, оскільки Кабмін уживає низку заходів, зокрема з додаткового імпорту нафти і нафтопродуктів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору