Рівне:

Створення та просування сайтів

Ціни на бензин підвищено необ’єктивно

Україна і світ 09-лип, 2009, 13:099 Lobanovskiy 1 022
Червневе зростання цін на світлі нафтопродукти не пов’язане із об’єктивними факторами. Про це заявив в. о. голови АМКУ Олександр Мельниченко.Він зазначив, що зростання цін на світлі нафтопродукти в Україні за вказаний період за своєю динамікою випереджало зростання світових цін. “Це не може бути пояснено об’єктивними факторами”, — підкреслив він.

Мельниченко також заявив, що негативну роль у процесі підвищення цін на світлі нафтопродукти в Україні відіграла діяльність експертно-аналітичної групи при Мінпаливенерго, яка встановлювала рекомендований ціновий коридор.
За його словами, у своїх розрахунках група не враховувала собівартість світлих нафтопродуктів українського виробництва, на чому наполягав АМКУ. Водночас, члени експертно-аналітичної групи в свої розрахунки включали обслуговування банківських кредитів та значну інвестиційну складову — 70 коп. на літр. “Це при тому, що зараз в умовах кризи розвитку ринку як такого не відбувається”, — наголосили вони.
У зв’язку з цим АМКУ вважає за необхідне проведення засідання експертно-аналітичної групи в розширеному складі — за участю представників компаній, а також Кабміну. На його думку, на цьому засіданні необхідно розглянути питання збільшення переробки нафти на українських НПЗ.
Мельниченко повідомив, що їм дано доручення територіальним відділенням АМКУ вивчити обґрунтованість ціноутворення на світлі нафтопродукти оптовими і роздрібними компаніями. За його словами, в даний час таке розслідування відбувається в АРК. “Готується рішення, що найближчим часом буде озвучено”, — сказав він.
Нагадаємо, АМКУ вважає, що Міністерство палива та енергетики має взяти на себе часткову відповідальність за цінову ситуацію на ринку світлих нафтопродуктів України.
Також повідомлялося, що наприкінці травня АМКУ розпочав розслідування обґрунтованості підвищення цін на нафтопродукти у всіх регіонах України.
Крім того, міністр палива та енергетики Юрій Продан переконаний, що зростання цін на бензин пов’язано з тенденціями на ринку нафти.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору