Рівне:

Створення та просування сайтів

Ціни на бензин стрімко зростають

Україна і світ 11-травня, 2006, 15:109 prov 982
За оцінками деяких експертів, вартість найпопулярнішого в Україні 95 бензину найближчим часом може становити 4,4 грн.
При цьому аналітики стверджують, що ціни на бензин будуть лише зростати, для цього є кілька причин. Головна — збільшення мита на вивіз російської нафти вже через місяць.
Так, з червня Росія планує підвищити експортне мито на нафту з нинішніх 186 доларів до 200 доларів.
За словами експерта з питань ПЕК, директори аналітично-інформаційного центру Олексія Чернявського, “зараз рівень ціни — 4 гривні 20 копійок за літр 95, до кінця тижня він може скласти 4,3-4,4 гривні з подальшим ростом, що буде залежати, насамперед, від світової ціни на нафту”.
У той же час в Антимонопольному комітеті України (АМКУ) переконують, що нинішнє подорожчання необґрунтоване, й звинувачують в усьому власників АЗС, які мають щонайменше 60 копійок з кожного літра.
АМКУ вже оштрафував п’ятьох власників АЗС у Сумах, викритих у необґрунтованому підвищенні цін на бензин. Зараз схожі випадки розслідують у Києві.
Однак, як вважає експерт нафторинку, виконавчий директор консалтингової компанії Сергій Куюн, “було б наївно вважати, що оператори добровільно відмовляться від власної маржі. Ми сьогодні бачимо, що ця маржа не сильно скоротилася. По суті, вона просто була перенесена на споживача”.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору