Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Актуально 28-кві, 2005, 14:239 prov 1 474
Телевізор в подарунок
Як повідомили з прес-служби рівненської облдержадміністрації, напередодні 19-ої річниці Чорнобильської трагедії голова адміністрації Василь Червоній, начальник обласного управління охорони здоров‘я Мирослав Семанів, представники управлінь та відділів облдержадміністрації відвідали Рівненський обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення.
Головний лікар диспансеру Володимир Баюн ознайомив керівників та присутніх журналістів зі станом приміщення лікувального закладу, його матеріально-технічною базою, з умовами перебування хворих, – доглядом, харчуванням, медикаментозним забезпеченням. Василь Червоній поспілкувався з пацієнтами, поцікавився проблемами колективу закладу, висловив свою підтримку та готовність надавати посильну допомогу. На завершення візиту представники облдержадміністрації з нагоди пам‘ятної дати передали Рівненському обласному спеціалізованому диспансеру радіаційного захисту населення подарунки – телевізор, фрукти, ласощі тощо.

Кишкові хвороби прогресують
Упродовж двох перших тижнів квітня, Рівненські епідеміологи зареєстрували 20 випадків гострих кишкових захворювань.
За словами завідувача епідеміологічним відділом міської СЕС Івана Ковальчука, найбільше хворіють малюки. Зазвичай, діти переносять легку форму недуги, рідше, середньої важкості.
Як повідомив пан Ковальчук, у березні становище з кишковими хворобами було значно гіршим – одних дітей захворіло 84 особи. За прогнозами фахівців санстанції, на перший тиждень березня передбачалось 5,7 випадки захворювань вірусними кишковими інфекціями на сто тисяч чоловік. В той же час, вийшло набагато більше – 10,6. Як правило, пік захворювань припадає на кінець зими – початок весни. Цей час надзвичайно сприятливий для збудників кишкових хвороб. Хворіють, здебільшого малюки віком до двох років.

Водоканал фінансуватиметься з двох бюджетів
Непорозуміння, що точилися між обласним центром і районними громадами навколо питання реорганізації “Рівнеоблводоканалу”, нарешті вдалося вирішити депутатам обласної ради на черговій сесії минулого тижня.
Народні обранці вирішили на базі обласного водопостачального підприємства сторити закрите акціонерне товариство, засновниками якого стануть обласна і міська ради. На думку депутатів, таке рішення повинно задовільнити всі сторони конфлікту.
Не приховував свого задоволення подібним рішенням і нещодавно призначений директор “Рівнеоблводоканалу” Володимир Хомко, який переконаний, що такий крок, який повністю збереже майновий комплекс підприємства і зважаючи на фінансування з обох бюджетів допоможе покращити процес водопостачання і водовідведення не лише Рівного, а й прилеглих до нього районів.
Ангеліна ПЛОЩАНСЬКА,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору