Рівне:

Створення та просування сайтів

У Сарнах – епідемія туберкульозу

Новини регіону 05-травня, 2005, 14:489 prov 1 106
На сьогодні пороговий рівень захворюваності становить 61 чоловік на 100 тисяч населення. І з кожним роком спостерігається тенденція до зростання. Так, якщо у 2003 році на туберкульоз захворіли восьмеро чоловік, то у 2004 їх кількість збільшилася до вісімнадцяти. Серед дітей інфікованість по місту становить 77%.
Закономірно, що найбільше випадків туберкульозу виявляється серед населення так званих груп ризику: неблагополучних сімей, тих, хто зловживає алкоголем, а також серед людей з низьким матеріальним забезпеченням. 16 сарненських сімей взагалі відмовилися від проведення профілактичних щеплень. Не змінило цієї ситуації і звернення міськвиконкому до Міністерства охорони здоров’я щодо подальших заходів у разі відмови батьків від щеплення дітей. Отож, у першу чергу потрібні зміни до законодавчо-нормативних актів для вирішення цього питання.
Проте 5 тисяч гривень, що виділяються з міського бюджету відповідно до програми, направленої на боротьбу з туберкульозом, не забезпечують потреб для проведення заходів з профілактики хвороби. Тому виконком Сарненської міської ради у свою чергу вирішив вийти з клопотанням на сесію міської ради про додаткове фінансування програми профілактики протитуберкульозних заходів у другому півріччі 2005 року у розмірі 5 тисяч гривень, а також звернути увагу голови житлової комісії про відселення хворих на активні заразні форми туберкульозу в ізольовані квартири при наявності вільного житлового фонду.
Оксана Загірна,
Сарни.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору